باسمه تعالی
عرض سلام خدمت جناب استاد لطفی گرامی و اساتید محترم دیگر
من در حال طی دوره ابزار دقیق شما در نماتک هستم. درصورت امکان به سوالات من پاسخ دهید.
1.تجهیزاتی که HART دارند به عنوان نمونه مارک E+H، به این صورت HART رو معرفی می کنند که علاوه بر 4 تا 20 میلی آمپر قادر به انتقال سیگنال های دیجیتال برای انتقال اطلاعات هستند. اما تعریف شما که فرمودید به صورت Passive دو سیمه میتونه حامل تغذیه و سیگنال 4 تا 20 میلی آمپر باشد متفاوت بود. میشه توضیح بفرمایید.
2.در خطوط بخار کارخانه ما نیاز هست فشار بخار رو بگیریم. توضیح اینکه تله های آب هم درمسیر بخار موجود می باشد. آیا وصل ترنسمیتر فشار بالای خطوط مناسب نیست؟
3.اگر ممکنه در مورد بخار سنگین و سبک مقداری توضیح بفرمایید و موارد کاربرد آنها را بفرمایید.
4.آیا تنظیم Calibration Range با توجه به تنظیمات موجود در PLC واقعا نیاز است؟رنج ورودی PLC می تواند 4 تا 20 میلی آمپر را دریافت کند (حتی اگر Instrument Range بالاتری داشته باشیم) و به صورت دلخواه ما به سیستم اسکادا ارسال و نمایش دهد.اگر ممکنه توضیح بفرمایید.
با تشکر
1- سیگنال خروجی این تجهیزات 4 تا 20 میلی امپر می باشد و پروتکل ارتباطی این تجهیزات HART می باشد. این دو آیتم دو مفهوم مختلف می باشند. جهت شفاف سازی عرض کنم که سیگنال خروجی شما به طور نمونه برای یک ترنسمیتر فشار 4 تا 20 است و در قالب 2 رشته وایر ارسال می گردد که همان Passive می شود. ولی هنگامی که می خواهید ترنسمیتر فشار را کالیبره نمایید از پروتکل HART جهت ارتباط آن با سیستم کنترل و یا Hand held communicator استفاده می نمایید.
2- در این خصوص در بسته توضیح داده شده و hook up آن نیز پیاده سازی شده است.معمولا تله بخار هم راستا با لوله و ترنسمیتر فشار پایین از لوله نصب می گردد. سپس مسیر تله بخار تا ترنسمیتر با مایع واسط و یا کندانس سیال filled up می گردد.
3- این مورد بر می گردد به دانسیته بخار که در دما و فشار محتلف می تواند دانسیته های مختلفی داشته باشد. بسته به موارد فرایندی از دانسیته مشخص بخار استفاده می گردد.
4- قطعا بله تجهیز باید calibrate گردد تا پس از آن رنج تنظیم شده بر روی PLC درجه بندی یا Scale گردد. برای این مورد توصیه می کنم قسمت ترنسمیتر فشار را با دقت مشاهده نمایید.
جناب استاد یعنی HART به صورت دوسیم که فرمودید (تغذیه 24 بعلاوه سیگنال 4تا20 میلی آمپر) مختص Hand Held Communicator هست و در انتقال سیگنال از تجهیزات ابزار دقیق به سیستم کنترلی استفاده نمی شود؟
2.در مورد چهارم، مثلا وقتی Instrument Range صفر تا صد بار باشد و رنج مورد نیاز ما جهت اندازه گیری صفر تا 50 بار باشد آیا دریافت ده میلی آمپر به ازای 50 بار و انجام تنظیمات مورد نیاز جهت استفاده و نمایش صحیح این مقدار در PLC و سیستم SCADA مشکلی ایجاد می کند؟
3. بعضی ترنسمیتر های خاص قابلیت تنظیم مجدد رنج کاریشان به صورت Calibration Range توسط Hand Held Communicator دارند. درست هست جناب استاد؟
دقیقا انتقال سیگنال در قالب 4 تا 20 میلی امپر انجام می شود و اگر سیستم کنترل شما HART را پشتیبانی کند آن وقت تغییرات بر روی ترنسمیتر را نیز می توان از اتاق کنترل انجام داد.
2- از نظر دقت به دلیل اینکه رزولوشن خیلی بالا ست تغییر خاصی ایجاد نمی شود ولی بهتر است برای scaling میزان جریان خروجی مطابق با LRV و URV باشد به همین دلیل است که باید تجهیز متناسب با رنج اندازه گیری کالیبره و نقاط LRV/URV متناسب با 4 و 20 میلی امپر تنظیم گردد.
3- بله مهندس جان برای اینکه یادتون با شه که رفرنس را باید براشون ایجاد کنین به طور مثال اگر تجهیز شما ترنسمیتر فشار است باید با هندپمپ نقاط رفرنس ایجاد گردد