سلام مهندس وقت بخیر
یک کارت حافظه eeprom برای plc omron c200h موجود دارم که متاسفانه دسترسی به cpu ندارم چطور میتونم برنامه داخل کارت حافظه را آپلود کنم چون شدیدا به برنامه احتیاج دارم
برای بازیابی یا آپلود برنامهی موجود در کارت حافظه EEPROM مربوط به PLC مدل Omron C200H بدون دسترسی به CPU، متأسفانه کار سادهای در پیش ندارید، چون EEPROM این PLC بهصورت اختصاصی (proprietary) و برای خواندهشدن فقط توسط خود CPUهای Omron طراحی شده است. با این حال، چند راهحل و نکته وجود دارد:
روشها و پیشنهادها:
۱. استفاده از یک CPU مشابه (Omron C200H یا سازگار):
- سادهترین و متداولترین روش این است که یک CPU از همان مدل (یا مدل سازگار از خانواده C200H) تهیه کنید و EEPROM را روی آن نصب کنید.
- سپس با استفاده از نرمافزار برنامهنویسی Omron مانند CX-Programmer (یا نسخه قدیمیتر مثل LSS یا SYSWIN برای این مدلهای قدیمی)، برنامه را از EEPROM به کامپیوتر آپلود (upload) کنید.
این روش ۹۰٪ مواقع جواب میدهد و اگر بتوانید حتی بهصورت موقتی یک CPU مشابه قرض بگیرید، سریعترین راهحل است.
۲. خواندن مستقیم محتوای EEPROM با پروگرامر سختافزاری (فنی و پیچیده):
اگر به هیچ CPU مشابه دسترسی ندارید، یک راهحل پیچیدهتر، استفاده از پروگرامر EEPROM مانند TL866 یا مشابه آن است.
اما چالشها:
- باید نوع دقیق چیپ EEPROM (مثلاً 27C256 یا …) را شناسایی کنید.
- ممکن است دادهها در قالب رمزگذاریشده یا اختصاصی ذخیره شده باشند.
- حتی اگر موفق به خواندن شوید، تفسیر دادهها بدون نرمافزار اختصاصی PLC عملاً ممکن نیست.
- نیاز به برداشتن چیپ از برد (desoldering) دارید که ممکن است ریسک آسیب زدن داشته باشد.
روشهای ناکارآمد:
- اتصال EEPROM به PC بدون CPU بهصورت مستقیم فایده ندارد.
- هیچ ابزار رسمی یا نرمافزاری از Omron برای خواندن EEPROM بدون CPU ارائه نشده.
پیشنهاد نهایی:
اگر برنامه برای شما حیاتی است و دسترسی به CPU ندارید، پیشنهاد میکنم:
- **تماس با نمایندگی تجهیزات Omron ** . بسیاری از آنها CPUهای مختلف Omron در اختیار دارند و میتوانند EEPROM شما را بخوانند.
1 پسندیده