ولتاژ ورودی بازر در پروژه کنترل دما

@788#212
سلام دوست عزیز، ضمن تشکر از پاسخ صحیح دوستان، این نکات رو اضافه میکنم:
در بیشتر کاربردهایی که ما از ترانزیستور میگیریم، ترانزیستور نقش یک سوییچ رو ایفا میکنه. یعنی شما با فرمان میکرو کنترلر، اجازه میدید که یک منبع با ولتاژ و جریان متفاوت، قطع و وصل بشه. مثلا شما میتونید یک موتور که با ۱۲ ولت و ۲ آمپر کار میکنه رو با یک فرمان از میکروکنترلر که کلا ۵ ولت و چند میلی آمپر زورش میرسه، کنترل کنید. پس هدف در واقع تقویت ولتاژ و جریان نیست در این کاربرد، بلکه هدف، سوییچ کنترل پذیر هست. شما حتی میتونید با فرمان ۵ ولت به میکرو، یک منبع ۳ ولت رو قطع و وصل کنید و اینجا حتی در ظاهر هم تقویتی رخ نداده. هدف این هست که شما بتونید یک منبع دیگه با ولتاژ و تحمل جریان دیگه رو کنترل کنید.

در مورد اون بازر هم، درسته که ولتاژ ۵ ولت میکرو برای بازر کافی هست، ولی جریانی که پایه میکرو میتونه تامین کنه، چند میلی آمپر هست و اگر بازر شما نیاز به جریان بیشتری داره، باید به منبع دیگه ای وصل بشه. پس شما بازر رو به منبع اصلی ۵ ولت که میتونه جریان رو تامین کنه وصل میکنید و بعد با ۵ ولت میکرو به ترانزیستور فرمان میدید که سوییچ رو وصل کنه و بازر به منبع ۵ ولت اصلی وصل بشه.
این رو همیشه در نظر داشته باشید که جریان همیشه از منبع میاد. یعنی ترانزیستور از خودش جریان تولید نمیکنه. بلکه اجازه میده که از جریان منبع استفاده بیشتری بشه. اصل پایستگی انرژی همیشه برقرار هست و هیچوقت توان تولید نمیشه. همیشه همونقدر توان در مدار وجود داره که منبع شما در اختیارتون میذاره.

ترانزیستور کاربردای مختلفی داره. اما چیزی که من ازش استفاده کردم توی این آموزشا، تقویت کننده جریان و یا به عنوان یه سوییچ با فرکانس کاری بالا بود.

اگه درست خاطرم باشه اگه از بیس ترانزیستور یه آمپری بگذره حدودا تا 10تا50برابر(عددشو دقیق خاطرم نبود) جریان بیس به امیتر رو اجازه میده که از کلکتور به امیتر عبور کنه

برخی کاربردهای ترانزیستور به شرح زیر است:
۱) در تقویت کننده ها (تقویت جریان و ولتاژ)
۲) در تثبیت کننده ها
۳) به عنوان سوییچ استفاده میشود. (سوئیچ = کلید)
۴) در نوسان سازها (در مدارات اسیلاتور)
۵) در مدارات آشکارساز
۶) در مخلوط کننده ها (مدارات میکسر)
۷) در مدارات مدولاتور
۸) منبع جریان ثابت یا ولتاز ثابت

2020-01-08/1578470430-713009-photo-2020-01-08-11-30-10.jpeg

ترانزیستور نقش تامین جریان داره؟

مثلا میگیم ترانزیستور تقویت کننده ی ولتاژه. خب الان که ما ولتاژ خروجی رو خودمون میدیم.چطوریه؟

اگه بازر ۵ولت باشه، اون سمتش باید ۵ولت باشه.

و اگه ۵ولت آردوینو زورش نمیرسید که روشن کنه، پس باید ۵ولت رو از یه باتری و رگولاتور بگیرید.

دوستان تو بخشی که ما مداری ساختیم که اگه دما از یه مقداری بیشتر شد،بازر فعال بشه
ولتاژ ورودی بازر از کجا گرفته میشه؟2020-01-08/1578473866-968356-photo-2020-01-08-11-22-22.jpeg