سلام خدمت مهندس بهبویی عزیز
مهندس با یک نماد شبیه نماد روی کاتد زنر روی پایه تحریک ترانزیستور ها برخورد کردم میشه لطفاً راهنمایی کنید که این چیست؟ و سوال بعد برای ساختن یک ولتاژ دیفرانسیلی از یک ورودی توسط این آی سی چرا سیگنال کلاک رو در ورود مدار داده به سر مشترک دو دیود زنر؟
دیتاشیت مربوط به آی سی AM26LS31
سلام دوست عزیز، چون این سوال در بخش الکترونیک پرسیده شده، من سعی میکنم پاسخ سوال شما رو بدم. این شماتیک مربوط به طراحی داخلی آی سی هست و در برخی موارد ممکن هست که سیمبول های استفاده شده کمی متفاوت باشه و منظور خاصی داشته باشه. این نماد معمولاً نشاندهنده اتصال به well-tie یا isolation structure در ترانزیستورهای یکپارچه است. این اتصال برای جلوگیری از اختلالات بین بخشهای مختلف سیلیکون یا تثبیت ولتاژ در ناحیههای مختلف مدار استفاده میشود. در واقع، نشاندهنده نوعی ارتباط با سطح زیرین یا ناحیههای محافظتی در تراشه است.
به طور کلی، شماتیک هایی که از طراحی داخلی آی سی ها در دیتاشیت ها وجود داره بیشتر نمادین هست و کلیت طراحی رو به صورت ساده سازی شده نشون میده.
در مورد اتصال input به دو دیود زنر هم، به نظر میاد که نقش محافظتی داره و شبیه bidirectional clamp هست که جلوی over voltage و under voltage رو میگیره.