استاد معین سلام.استاد هنگام ولتاژ گیری در یک برد انتظار داریم در دو سر مقاومت ولتاژهای مختلفی ببینیم.مثلا اگر در سر ورودی به مقاومت اگر ۷ولت داریم در سر دیگر آن انتظار ولتاژ پایین تری را داریم.(البته بجز مقاومتهای فیوزی ومقاومتهای کم اهم).لذا در ولتاژگیری بعضا می بینیم در هردو سر مقاومت ولتاژ یکسانی وجود دارد در حالیکه مقاومت هم سالم است.
استاد سوال دوم اینکه در مدارات بدون اینکه عملا ولتاژگیری کنیم با عملیات ریاضی چگونه ولتاژ خروجی پس از مقاومت محاسبه کنیم.چون در فرمول قانون اهم اغلب مقدار جریان مجهول است.با یک مثال لطفا توضیح فرمایید.
در دوره تعمیرات الکترونیکی شما این موارد را با عنوان تقسیم مقاومتی توضیح دادید ومنظور بنده آن نیست چرا که آنجا دو یا چند مقاومت مطرح است ولی سوال من در خصوص عبور ولتاژ از یک مقاومت است طبیعتا پس از عبور ولتاژ از یک مقاومت مقداری از آن به حرارت ویا از منظر اینکه مجرای عبور جریان محدود تر میشود ولذا در آن سر مقاومت با کاهش ولتاژ مواجهه میشیم چگونه این کاهش را با عملیات ریاضی محاسبه کنیم.ممنون
سلام همکار محترم ،اتفاقا این سوال خیلی وقته که ذهن من و مشغول کرده ، لطف میکنید نقاطی که ولتاژ ورودی و خروجی را اندازه گیری میکنید را روی تصویر نشان دهید ، برای اینکه من هم بتونم بفهمم . البته یه چیزی بگم بنظرم شما وات نامی و در نظر گرفتید شاید در واقعیت این مقدار نباشه و دوم اینکه شاید این روابط در جریان مستقیم صدق کنه نه متناوب .متشکرم
سلام دوست عزیز، همونطور که میدونید، رابطه بین مقاومت و ولتاژ و جریان توسط قانون اهم توضیح داده میشه. برای استفاده از رابطه قانون اهم، شما باید از سه متغیر ولتاژ و جریان و مقاومت، دوتاش رو معلوم کنید تا سومی رو بشه محاسبه کرد. دقت کنید که منظور از ولتاژ، اختلاف ولتاژ دو سر مقاومت هست.
V = I x R
اگر ولتاژ یک سمت مقاومت با سمت دیگر برابر هست یعنی اختلاف ولتاژ اون صفر هست. مقدار مقاومت که میدونیم صفر نیست بنابراین برای اینکه رابطه برقرار بشه باید جریان برابر صفر باشه. پس اگر ولتاژ دو سر یک مقاومت یک مقدار هست، یعنی جریانی ازش عبور نمیکنه و مدار یکجا باز هست.
شما نمیتونید دو تا مجهول داشته باشید. معمولا مقاومت معلوم هست همیشه چون یک خاصیت فیزیکی هست و بسته به مدار در تئوری معمولا تغییر نمیکنه. (اگر اثر گرما رو در نظر نگیریم) بنابراین بین ولتاژ و جریان شما باید یکی رو بدونید تا بعدی رو پیدا کنید.