نحوه ی محاسبه ی شاخص MTBF و MTTR در نقطه ی صفر و بهبود آن

باسلام
من یک پمپی داشته باشم چطوری میتونم بهبود شاخص mfbf و mttr در نقطه صفر حساب کنم؟
یعنی من الکتروموتوری نو هست یا الکتروموتورم چند سال کار کرده اما شاخصش استخراج نشده.
میتونم اینطوری بگم خب بیرینگ موتور ۱۰۰ ساعت باید کار کنه و چون کمتر کار کرده شاخص mtbf اش خوب نیست؟

1 پسندیده

محاسبه شاخص‌های
MTTF (Mean Time To Failure)
و MTTR (Mean Time To Repair)
برای یک پمپ نو که داده‌های تاریخی از عملکرد آن در دسترس نیست، چالش‌برانگیز است. این شاخص‌ها معمولاً بر اساس داده‌های تاریخی خرابی و تعمیرات محاسبه می‌شوند. با این حال، می‌توان از روش‌های زیر برای تخمین این شاخص‌ها استفاده کرد:

1. استفاده از داده‌های سازنده یا استانداردهای صنعتی
  • MTTF: سازنده پمپ ممکن است اطلاعاتی در مورد میانگین زمان تا خرابی (MTTF) ارائه دهد. این اطلاعات معمولاً بر اساس تست‌های انجام‌شده روی محصولات مشابه یا داده‌های صنعتی است.
  • MTTR: اگر سازنده اطلاعاتی در مورد زمان تعمیرات ارائه نداده باشد، می‌توان از استانداردهای صنعتی یا داده‌های مشابه برای پمپ‌های مشابه استفاده کرد.
  1. *استفاده از داده‌های پمپ‌های مشابه
    • اگر پمپ‌های مشابهی در سازمان شما وجود دارند که داده‌های خرابی و تعمیرات آنها ثبت شده است، می‌توان از این داده‌ها برای تخمین MTTF و MTTR استفاده کرد.
    • به عنوان مثال، اگر پمپ‌های مشابه به طور متوسط هر ۱۰۰۰ ساعت کارکرد دچار خرابی می‌شوند، می‌توان این عدد را به عنوان تخمین اولیه برای MTTF در نظر گرفت.
  2. *استفاده از مدل‌های پیش‌بینی
  • اگر هیچ داده‌ای در دسترس نیست، می‌توان از مدل‌های پیش‌بینی مبتنی بر شرایط کاری پمپ استفاده کرد. به عنوان مثال:
    • شرایط محیطی (دما، رطوبت، گرد و غبار)
    • نوع سیال پمپ‌شده (آب، روغن، مواد شیمیایی)
    • فشار و دبی کاری پمپ
  • این عوامل می‌توانند بر عمر پمپ تأثیر بگذارند و با استفاده از آنها می‌توان تخمینی از MTTF ارائه داد.
  1. *تخمین اولیه و به‌روزرسانی با گذشت زمان
    • در ابتدا می‌توان از تخمین‌های اولیه بر اساس استانداردهای صنعتی یا داده‌های سازنده استفاده کرد.
    • با گذشت زمان و جمع‌آوری داده‌های واقعی از عملکرد پمپ، این تخمین‌ها را به‌روزرسانی کنید.

فرمول‌های محاسبه:
MTTF
{کل زمان کارکرد} تقسیم بر {تعداد خرابی‌ها}

(اگر داده‌های تاریخی ندارید، از تخمین‌های سازنده یا صنایع مشابه استفاده کنید.)

نکته:
در صورت عدم وجود داده‌های تاریخی، تخمین‌های اولیه ممکن است دقیق نباشند. بنابراین، ثبت داده‌های عملکرد پمپ از زمان نصب و به‌روزرسانی دوره‌ای این شاخص‌ها توصیه می‌شود.

1 پسندیده