با سلام و وقت بخیر خدمت استاد معین عزیز
برای حذف نویز ماژول های بلوتوث که به صورت مجزا روی پخش و اسپیکر نصب میشوند چه راهکاری پیشنهاد میدید؟
سلام دوست عزیز، چه جور نویزی وجود داره؟ آنتن حتما باید جایی باشه که زیاد نزدیک قطعات دیگه نباشه و حتما بیرون قاب فلزی باید باشه. آیا مشکل نویز آنتن هست یا صدا؟ اگر ممکن هست، لینک یک نمونه از این ماژول ها رو ارسال کنید تا امکان بررسی بیشتر وجود داشته باشه.
نه منظورم نویز هایی که روی صدا میوفته.(ماژول m18 )
برای بلوتوثی کردن پخش های خودرو یا اسپیکر های خانگی.
صدای نویز بیشتر وقتی مشهود است که این ماژول وقتی به بلوتوث ماشین وصل میباشد ولی هنوز آهنگ پلی نشده صدای سوتی که شبیه به ترانس های خراب یا صدای سوت قطار میباشد را پخش میکند.با پخش کردن اهنگ صدای نویز در اهنگ گم میشود و کیفیت صدا رو بهم میریزد
کلا سیگنال های صوتی خیلی حساس هستن و اگر مشکل نویز وجود داره، باید تمامی اتصالاتی که از آیسی تا بلندگو رفته رو چک کنید. همگی باید اتصالات استاندارد و سیم های با کیفیت باشن تا نویز کم بشه. اگر جایی لحیم کاری شده و یا سیم ها با چسب به هم وصل شدن میتونه ایجاد نویز کنه. در برخی موارد هم بسته به نوع ماژول ممکن هست نیاز به استفاده از یک بافر یا آمپلی فایر اولیه باشه تا سیگنال ابتدا یک دور تقویت بشه و بعد به سیستم صوتی اصلی وصل بشه.
سلام همکار گرامی وقت بخیر . من هم چندین دستگاه و با این ماژول ها بلوتوثی کردم . مدلی که من انجام میدام این بود که خروجی صوت ماژول و به aux ضبط وصل میکردم . اولآ که باید قبول کنیم که این کار کلا خیلی کیفیت بالایی نمیده دوما ماژول ها هم کیفیت های متفاوتی دارند و در آخر اينکه سعی کنید یه جوری این ماژول و نصب کنید که به بدنه و قطعات ضبط برخوردی نداشته باشد . من با چسب سیلیکون این کار و میکردم . موفق باشید
وقت بخیر
طبق آزمایش های مختلفی که بنده انجام دادم از قبیل اضافه کردن خازن سر راه تغذیه و یا استفاده از کابل شیلد دار و اتصال شیلد کابل به بدنه و یا اضافه کردن رگولاتور برای تغذیه ماژول ویا حتی طبق گفته دوست عزیزمون زیر ماژول را با چسب دو طرفه کلفت هم عایق کردم ، نویز به مراتب کمتر شد ولی کماکان باقی بود تا اینکه یک مبدل dcبهdcایزوله نصب کردم و مشکلم برطرف شد
حال از استاد معین سوال دارم که آیا میشود این نویز هارو در اسکوپ مشاهده کرد و طبق فرمول های طراحی فیلتر ،فیلتر مناسب با نویز مشاهده شده رو طراحی کرد و استفاده کرد؟(برای مثال چه نوع خازنی و با چه ظرفیتی یا چه نوع سلفی و با چه ظرفیتی)
اگر مبحث خیلی مفصلی میباشد راهنمایی کنید که کدام کتاب یا لینک مشخص شده ایی از طرف خودتان رو مطالعه کنم
با تشکر
اگر نویز از منبع تغذیه بوده، شما میتونید نویزها رو روی اسیلوسکوپ ببینید. برای طراحی فیلتر مناسب برای حذف کردن اون نویزها اما احتمالا کار خیلی سختی در پیش خواهید داشت چون نویز داخل ماشین میتونه رفتار غیر قابل پیشبینی ای داشته باشه. ولی اگر علاقه دارید به این مباحث، میتونید به کتاب های مهندسی الکترونیک رجوع کنید. مدار ۱ و ۲ و کتاب هایی مثل سنتز فیلتر Filter Synthesis
این دو کتاب رو هم من در اینترنت پیدا کردم اسمشون رو و تعریف شده بود ازشون:
Noise Reduction Techniques in Electronic Systems
Signal Integrity and Noise Reduction