سلام
من دیتاهایی رو که استاد در حین آموزش میگن مرحله به مرحله وارد میکنم ولی فاکتور OVER DESIN متفاوت است با RUN که استاد میگیره
خواستم دلیلش رو بدونم.
با سلام لطفا در صورت امکان فایل رو برای من ارسال کنید تا چک کنم .ورزن نرم افزار رو هم اعلام بفرمایید
سلام و ارادت
در HTRI
وفتی
OverDesign
منفی میشه به این معنیه که مبدل مناسب نیست؟ یا به این معنیه که ظرفیت بیشتری رو هم میتونه تحمل کنه؟
با سلام
وقتی فاکتور OVER DSIGN در خروجی مبدل و طراحی با نرم افزار HTRI منفی میباشد به معنی کوچک بودن مبدل و کمبود سطح مورد نیاز برای انتقال حرارت میباشد .باید تغییزات در طزاحی بوجود آورد .سادهترین راه افزایش طول تیوبهای مبدل میباشد البته باید فاکتورهای طراحی چک شود.
سلام جناب مهندس
چرا با وجود اینکه در مود design من تعداد پوسته سری را 1 وارد می کنم و تعداد tube pass=2 اما پس از ران شدن نرم افزار تعداد پوسته های سری را برابر 2 و tube pass=1 به عنوان پاسخ اعلام می کند؟
ممنون از پاسخگویی جنابعالی و زمانی که اختصاص می ذهیذ
این مسئله ای است که به بهینه سازی طراحی و محدودیت های فیزیکی برمی گردد که شامل آیتمهای ذیل میباشد :
۱. بهینه سازی برای اختلاف دمای لگاریتمی مؤثر (Effective ΔT) – که عمدتا دلیل اصلی میباشد :
این مهمترین دلیل است. نرم افزار سعی می کند طراحی را به گونه ای بهینه کند که LMTD Correction Factor (Fₜ) تا حد امکان به ۱ نزدیک باشد (معمولاً بالای ۰.۸ یا ۰.۷۵).
۲. مدیریت فشار (Pressure Drop)بر مبنای allowable pressure drop
ممکن است طراحی پیشنهادی شما (1 Shell / 2 Tube Pass) منجر به افت فشار غیرقابل قبولی در سمت لوله شود.با دو پاس لوله، سرعت سیال در لوله ها دو برابر می شود .از آنجایی که افت فشار با مربع سرعت نسبت مستقیم دارد (ΔP ∝ V²)، این افزایش سرعت می تواند افت فشار را تا ۴ برابر یا بیشتر افزایش دهد. اگر این افت فشار از حد مجاز تعریف شده شما بیشتر شود، نرم افزار طراحی را رد می کند. در این حالت نرم افزار تعداد مبدلها را بالا میبرد و چیدمان جدیدی پیشنهاد میکند.در نتیجه، افت فشار در سمت لوله به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و در محدوده مجاز قرار می گیرد.
۳. محدودیت های فیزیکی و استانداردهای ساخت
لطفا موارد ذیل را چک کنید و به گزارش نرم افزار (Report) مراجعه کنید
- مقایسه Fₜ:.
- مقایسه افت فشار:مجاز و محاسبه.
- میزان سرعت سیال داخل تیوبها
- میزان فاکتور flow fraction
با تشکر
سلام
ممنونم جناب مهندس لطف کردید