سلام مهندس نجفی
وقت بخیر و ممنون بابت پکیج بسیار خوب
یک موضوع اساسی که من در آموزش ندیدم
در مورد ادغام سیستم ها و روش های اجرایی توضیحاتی داده نشده است
به طور مثال چگونه میتوان شبکه modbus و bacnet , lonwork رو با همدیگر روی یک بستر شبکه اجرا و تنظیم کرد ؟
نحوه آدرس دهی این سیستم ها در شبکه و تنظیم های مربوط به Ip آدرس
ممنون
شدرود بر شما
اولا سپاس فراوان دارم از شما و اینکه سوال مهمی رو طرح کردید.
اصولاً وقتی داریم از BMS صحبت میکنیم، برای رسیدن به یک سیستم یکپارچه (Integrated System) لازم است یک پلتفرم یا نرم افزار یا سخت افزاری وجود داشته باشد که قابلیت ارتباط با پروتکل های مختلف را داشته باشد تا بتوان اطلاعات را جمع آوری کرد، نمایش داد و یا از شبکه ای به شبکه دیگر منتقل کرد.
برای ایجاد همچین سیستم هایی و ایجاد زیرساخت آنها، راه حل های مختلفی وجود دارد که حتی ممکنه برای هر پروژه تصمیم بگیرید از یک روش متفاوت استفاده کنید. اینجا سعی میکنم چند راه حل رو بگم:
- معمول ترین و راحتترین راه انجام این کار، تهیه این زیر ساخت (چه نرم افزار، چه سخت افزار و …) از یکی از کمپانی هایی که بر اساس محصولاتش طراحی رو انجام شده است. برای مثال فرض کنید طراحی سیستم BMS بر اساس محصولات کمپانی A و با پروتکل BACnet MS/TP در لایه های پایین و BACnet/IP در لایه های بالا برای کنترلرها انجام شده و شما حالا قصد دارین یکسری از تجهیزات دیگه (مانند Meter ها و برد کنترل دیزل ژنراتور و یا …) که بر اساس Modbus RTU با بستر RS485 هست رو در سیستم تجمیع (integrate) کنید. معمولا کمپانی A محصولی به صورت نرم افزاری یا سخت افزاری یا ترکیبی از هر دو رو تولید میکند، یا از کمپانی دومی به نام B جهت تهیه به شما معرفی میکند که در بیشتر مواقع این پلتفرم ها بر اساس نیازهای شما لایسنس یا دانگل فروشی دارند. در برخی موارد هم ممکن است کمپانی A این پلتفرم را بر روی محصولات خود به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهد. مزیت این روش، سازگاری پلتفرم تهیه شده با کنترلرهاست که برخی مشکلات تجمیع سیستم ها را نخواهید داشت. همچنین از پشتیبانی فنی شرکت A و یا B هم میتوانید بهره مند بشوید.
- راه حل دیگه سفارش تهیه یک پلتفرم به کمپانی های فعال در این زمینه (تجمیع کننده ها یا integrators) هستش که برای پروژه های بزرگ پیشنهاد میشه. با توجه به اینکه شما از پروتکل های باز و استاندارد استفاده کردید، شرکت های دیگری (یا حتی افراد متخصص نرم افزار) هم میتوانند این ارتباط را ایجاد بکنند. این روش مزایا و معایبی داره. از مزایای اون میشه به شخصی سازی کامل پلتفرم بر اساس پروژه و دلخواه شما یا کارفرما بخصوص در قسمت نمایش یا visualization اشاره کرد. همچنین بر اساس نیاز پروژه فقط آنچه که مورد نیاز هست رو سفارش بدین و پلتفرم سبک و بهینه خواهد بود. مزیت دیگه فعالیت تعداد خوبی از این شرکت های غالباً نرم افزاری در ایران هستش که دسترسی، ارتباط و معامله با اونها را بسیار راحت میکنه. اما برای پروژه های کوچک به دلیل بالا بودن هزینه معمولا قابل پیاده سازی نیست.
- راه بعدی، استفاده از نرم افزارهای رایگان یا کرک شده برای این کار هستش که معمولا این نرم افزار ها مربوط به پروژه های صنعتی هستند. مثلا اگر کل ارتباط کنترلرها رو بر اساس MODBUS RTU یا MODBUS TCP انجام داده باشید، سخت افزار ها و نرم افزار های کنترل صنعتی در بازار ایران موجود هستند که با مشورت با افراد متخصص در این زمینه میتونید از اون نرم افزارها و سخت افزار ها به عنوان سیستم تجمیع بهره ببرید.
و در آخر خاطرتون باشه که این قسمت از کار به دلیل اینکه بخش مهم و تخصصی کار هست، باید خیلی جدی گرفته بشه و در صورتی که لازمه حتما تجمیع در یک پلتفرم انجام بشه و تحویل کارفرما بشه، از ابتدای پروژه به فکرش باشید که اگر لازمه طراحی رو بر اساس اونها انجام بدهید و در انتهای پروژه دچار مشکل نشید.
در صورتی که نیاز به توضیح بیشتری دارید، مجددا از همین طریق با من در تماس باشید.
با سپاس
درود مهندس
ممنون از پاسخگویی
با توجه به زمینه کاری خودم و اینکه این بسته جامع برای صنعت کاربرد زیادی دارد و اینکه شرکت های بزرگ مخصوصا خارج از ایران در زمینه اجرایی نیاز به مهندس BMS دارند که بتواند کار ادغام و یکپارچه سازی رو انجام بدهد و حتی در زمینه تعمیر و نگهداری این توانایی حتما مورد نیاز است.
این بخش حتی در زمینه اتوماسیون صنعتی نیز مورد نیاز است.
من در اینترنت و یوتیوب و … دنبال آموزش گشتم ولی مطلب مفید و جامع پیدا نکردم .
اگر آموزش یا مطلبی در این زمینه داشتید ممنون میشم ارسال کنید .