سلام
من میخوام دوتا ابزار را در ماشین فانوک استفاده کنم مختصات x و y را به راحتی در روی صفر نقطه کار درمی آورم و در فایل G54 وارد میکنم اما برای دو یا چند ابزار مشکل دارم چون وقتی سطح قطعه کار را برروی مثلا یک مته با طول 111 میلیمتر مماس کرده و براده برداری میکنم بعد میرم توی فایل G54 مختصه لازمو برای z میدم و سپس وقتی G0G54X0Y0Z5 و میزنم دقیقا مته میاد بالای 5 میلیمتری قرار میکیره اما ابزار دوم و که میارم بعد باید بیام دوباره به سطح قطعه کار مماس کنم و دوباره برم تو فایل G54 پارامتر z را عوض کنم مشکل اینجاست که من اگر یه برنامه بنویسم با این وضعیت بیشتر از یک ابزار قابل استفاده نیست من باید چیکار کنم؟
سلام
روش پیشنهادی من که در بسته هم اشاره شده یه مقدار فرق می کنه
کدهای G54…G59 رو فقط برای تعیین نقطه صفر محورهای X,Y استفاده کنید و Z رو در این کدها صفر بذارید
بعد جمع جبری آفست محور Z و طول ابزار رو در آفست ابزار تعریف کنید
روش اجرایی رو در بسته برای هر دو کنترل زیمنس و فانوک شرح داده ام
استاد جان من در نرم افزار sscnc با کنترلر fANUC OiM انجام میدم اما نمیشه و کار نمیکنه اما در عمل و در محل کار دقیقا همینکاری که شما گفتید داره انجام میشه
الان دوباره همه کارهایی که شما فرمودیدو دقیقا انجام دادم اما وقتی دستور زیر و میزنم برای محور z بهم خطای over travel on z axis و میده در واقع متوجه شدم که صفر محور z را بر روی سطح قطعه کار نمیگیره بلکه داره صفر نقطه رفرنس و به عنوان صفر محور z میگیره
G0 G54 G90 X0 Y0 Z5
از کدوم کنترلر در نرم افزار SSCNC برای تمرینات فانوک استفاده کنم؟ ممنون
سلام
شما وقتی در برنامه مختصات یک نقطه روی محور Z رو می دین مثلا Z100 کنترلر دو اندازه دیگه رو هم در نظر میگیره یکی طول ابزار مثلا باشه 120 و دیگری آفست محور Z در کد فعال WORK OFFSET مثلا فرض کنیم G54 فعاله و مقدارش هست Z-400
حالا جمع جبری این سه مقدار رو در نظر می گیره که میشه
(-400) + 120+100 = 180-
حالا نوک ابزار میاد در فاصله -180 میلیمتری نقطه صفر ماشین (همون رفرنس) قرار میگیره
البته همه اینها رو در بسته آموزش داده ام