سلام و عرض احترام
جناب مهندس معین
من برنامه دات ماتریکس را با استفاده نرم افزار stmcube و keil ورژن 5.25 برای stm32f103c8 نوشتم که راحت هم بود با استفاده از چند حلقه for
از طرفی این روشن شدن led ها میخوام با استفاده ریموت فرستنده 433mhz انجام بشه که برنامه هم پیدا کردم و برای ال ای دی تکی اجرا کردم و جواب داده ولی خود برنامه هم یه اینتراپت زمانی داره و این باعث میشه همزمان هر دو برنامه مذکور درست کار نکنند بهمین دلیل خواستم از freertos استفاده کنم که با استفاده تعریف دوتا task بشه هر دورا همزمان بکار برد.
تنظیمات freertos را در stmcube انجام میدم و یه تسک ایجاد می کنم و در keil همه چی اکی میشه و هیچه اروری هم نمیده ولی داخل تابع task نمیره و اجرا نمی کنه هر کاری می کنم
پک های لازم را در keil نصب کردم ولی جواب نداد
نرم افزار stmcube ورژن 6.5 است . نرم افزار keil از 5.25
سوال من این اولا این روش درسته که از freertos برای اجرای دوبرنامه که دارای delay هستند و روی هم اثر میذارن استفاده کنم که اختلال نداشته باشه؟ یا روش دیگری هم هست؟
دوم اینکه چطور مشکل این برنامه را پیدا کنم ؟
سلام دوست عزیز، به نظر من راه حل شما درست است و استفاده از freeRtos برای موردی که مطرح کردید میتونه مشکل رو حل کنه. البته باید توجه کنید که برای قسمت هایی که قرار هست کار نمایش تصویر رو انجام بدن، معمولا یک قسمت مجزا قرار میدن که هیچوقت در اون وقفه ای اتفاق نیفته. آی سی های درایور دات ماتریکس میتونن به شما کمک کنن.
در مورد خود freeRtos و راه اندازی اون، بسته به نوع میکروی شما داره و پیشنهاد میکنم سعی کنید روی میکرویی که استفاده میکنید، ساده ترین حالت freeRtos رو راه اندازی کنید که فقط یک task ساده انجام بده که مطمئن بشید که تنظیمات اولیه درست هست و بعد شروع کنید برنامه رو پیچیده تر کنید.
استفاده از خود freeRtos هم نیاز به آموزش و تمرین داره و حتما سعی کنید در اینترنت آموزش های اون رو مطالعه کنید.
تشکر از راهنمایی تون استاد
همین گفته های شما را انجام دادم
" پیشنهاد میکنم سعی کنید روی میکرویی که استفاده میکنید، ساده ترین حالت freeRtos رو راه اندازی کنید که فقط یک task ساده انجام بده که مطمئن بشید که تنظیمات اولیه درست هست و بعد شروع کنید برنامه رو پیچیده تر کنید."
ابتدا در نرم افزار stmcube یک تسک ایجاد می کنم
بعد در فایل ایجاد شده نرم افزار keil در بخش freertos.c دستور یه چشمک زدن ال ای دی را در تسک می نویسم
ولی اجرا نمیشه
حتی مستقیما با دستورات freertosدر main.c تسک ایجاد می کنم ولی بازم نمیشه
نرم افزار های بالاتر از ورژن 5.25 را نصب می کنم هیچ اروری نداره پک هاشم نصب می کنم ولی وقتی روی میکرو بارگزاری می کنم ارورnot a genuine st device abort connection
میده .
update firmware st-link v2 را هم انجام میدم ولی باز همون ارور را میده
البته تو همون ورژن 5.25 به جز freertos برنامه می نویسم اجرا می کنم مشکلی نداره
درباره این ارور not a genuine st device abort connection یکی دوجا نوشته بود که برد آبی کپی است و اورجینال نیست . برد اورجینالشو از کجا از کدوم سایت مورد تایید می تونم تهیه کنم ؟
لطفا راهنمایی کنید برد را عوض کنم یا ایراد نرم افزاری است حل میشه
اروری که بهش اشاره کردید مربوط به استفاده از پروگرمر غیر اصل هست. بعضی از پروگرمر ها و نرم افزارها برای استفاده از freeRTOS یک سری چک روی اصالت انجام میدن. باید یا از پروگرمر اصل استفاده کنید و یا سعی کنید پروگرمر دیگری رو پیدا کنید. برای تهیه برد اصلی باید در اینترنت بگردید تا وارد کننده اون رو پیدا کنید و حتما دقت کنید که از فروشنده ضمانت بخواید که اگر اصل نبود، مرجوع کنه براتون.
یک نکته دیگه هم اینه که خود freeRTOS برای میکرو های ضعیف کمی سنگین هست و باید حتما از میکرو و بردی استفاده کنید که بتونه این سیستم عامل رو اجرا کنه. همه میکرو ها و برد ها این قابلیت رو ندارن.
با تشکر از راهنمایی تون
اون ارور مربوط به پروگرمر غیر اصل است یعنی stlink-v2 یا خود هدر برد stm32f103 یا هر دو؟
خرید های ما اینترنتی است تو فروشگاه هم میپرسی اصل است میگن اصله ولی هنگام استفاده درست کار نمی کنه فروشگاه ها هم ضمانت اصل بودن کالا و مرجوع کپی را نمی کنند چون میگن کالا چینی است چه ضمانتی!
من در مشکل و سوال قبلی هم عنوان کردم که مشکل آپدیت نرم افزار stmcubeداشت به نظرتون چیکار کنیم این همه تاکید بر استفاده میکرو arm در پروژه ها ولی در نهایت هم آپدیتش مشکل داره هم خرید میکرو اصل
سلام جناب مهندس باقرپور وقت تون بخیر
فرمایشات شما کاملا صحیح است و در وضعیت فعلی موجود در کشور متاسفانه مشاغل بسیاری لطمه دیدن که ساخت و تولید بردهای الکترونیکی هم از این معضلات دور نیستند.
این آموزش مطابق با علم روز دنیا تدریس شده و به همین علت در اون سفارش و تاکید بر استفاده از میکروکنترلرهای ARM شده چون سراسر دنیا در حال استفاده از این میکروها هستند و در زمان تولید این آموزش این مشکلات و فیلترینگ ها و تحریم قطعات داخل بازار به این شدت وجود نداشت و بسیاری از مهارت آموزان به سادگی موفق به استفاده از آموزش در راستای تولید شدند.
در نهایت تاسف برای وضعیت فعلی و موجود راه حل خاصی نمیشه ارائه کرد و همگی منتظر هستیم تا شرایط بهبود پیدا کنه.
با توجه به شرایط جناب مهندس معین ایشان هم راه حل جایگزینی در حال حاضر ندارند.
در صورتی که تصمیمی برای رفع این معضلات مشخص شد حتما به شما همراه گرامی ارائه خواهیم کرد.
و اینکه تقاضا میکنیم از عزیزانی که از فروشنده های قابل اعتمادی که ضمانت اصل بودن کالا رو دارن میکروکنترلر خریداری کردن، در این تاپیک معرفی کنند تا سایر دانش پذیران هم امکان استفاده از اون رو داشته باشند.
سلام و عرض ادب
با تشکر از توضیحات تون
حرف شما تا حدودی منطقی است ولی بارها اعلام شده هدف مجموعه بزرگ نماتک اینه که کاربران در هر نقطه ای از کشور مجموعه های اموزشی را خریداری کنند و با یادگیری بتونند وارد بازار کار بشن . خب من نوعی کار اموز اموزش ها را خریداری کردم یاد گرفتم حتی برد pcb طراحی کردم و در پروژه ها استفاده کردم برنامه نویسی یاد گرفتم از آردینو تا stm32 . ولی در جایی باید استفاده اصلی از پک آموزشی را بکنم مانده ام .در بازار کار هزینه پروژه های باید تا حد ممکن کم بشه و زمان انجام مینیمم و در عین حال کار تمیز و بدون خطا و نویز باشه و بهترین حالت برای اینکار استفاده از میکروstm32 است(جایی که میکرو هم نیازه ).
نمی دونم شاید قواعد شرکت نماتک اجازه نمیدن شرکت های وارد کننده میکرو اصل معرفی بشه در اینجا و نحوه اپدیت نرم افزارها گفته بشه لی باید راه حلی باشه و این انتظار برای بهبود وضعیت فعلی معلوم چقدر طول بکشه و تا اون موقع کاربرانی مثل بنده همیشه به مشکل خواهند خورد و هدف آموزش ها به سرانجام نمیرسه
سلام و وقت بخیر
کاملا فرمایش شما در رابطه با مشکلاتی که ذکر فرمودید صحیح هست و ما هم این موضوع رو درک میکنیم جناب باقرپور
اما متاسفانه در شرایط موجود تیم یا مجموعه ای که وارد کننده میکروکنترلرهای اصل باشه رو نمیتونیم معرفی کنیم، نه به سبب قواعد و قوانین مجموعه بلکه به این دلیل که مجموعه هایی که از پیش معرفی می شدند هم بسیاری از محصولات رو دیگه موجود ندارن و سایت یا فروشگاه جایگزینی هنوز شناخته و تایید نشده برای نماتک.
حتما در صورتی که بتونیم این مشکل رو رفع کنیم خدمت شما و سایر همراهان آموزش ها اطلاع رسانی خواهیم کرد.
تشکر از توضیحات تون
ما هم منتظریم یه راه حلی پیدا پیدا بشه