سلام استاد خدا قوت یک سوال داشتم و اونم اینکه بنده معلم هنرستان هستم امسال درس سیم پیچی را بهم دادن و آموزش های شما را هم خریداری کردم این هنرستان موتور هایی که برای سیم پیچی سه فاز داره ۱ اسب ۱۴۰۰ هست ۲۴ شیار و با فرمول که حساب کردم برای سیم پیچی سیم قطر 65. و ۸۵ دور باید بپیچند حالا هنرستان سیم ۴۵. داره می خواستم ببینم اگه با قطر ۴۵. ۸۵ دور بپیچند فقط قدرت موتور کم میشه ویا ن وقتی موتور را روشن کردن شروع به آمپر کشی میکنه و میسوزه مدرسه زیر بار موتور را نمیبریم فقط در حد اینکه بعد از سیم پیچی چند ثانیه روشن کنن هست از نظر شما آمپر کشی و مشکل بوجود می آید ؟ چون از سیم پیچ های تجربی کار پرسیدم گفتن چون شیار خالی میمونه آمپر کشی رخ میده و میسوزه. وبعضی ها هم گفتن تعداد دور را بجای ۸۵ دور ۱۰۰ دور بپیچید تا جبران بشه ولی به نظر خودم این حرف ها انگار درست نیست به نظرتون چیکار باید کرد؟معادل سیم ۶۵ حساب کردم سیم دولا ۴۵ هست ولی هنرستانه اینقدر دوباره ۴۵ نداره
جناب شکرالهی گرامی با درود برای آزمایش بهتر است با توجه به اینکه قطر سیم کاهش پیدا میکند تعداد دور کلافها را افزایش بدهید تا میزان شدت جریان کاهش یابد مثلا 120 دور
سلام. استاد عزیز لطفان با فرمول اثبات کنید ۱۲۰دور. اگر به اینصورت مثلآن بیان شود در این قضیه صدق میکند!در مواردی مثل این و با قطر متفاوت چه مقدار طبق فرمول محاسبه شود؟
درود بر شما دوست گرامی شما فرمودید خودتان محاسبه کرده 80 دور سیم 0.65 را بدست آورده اید حالا با توجه به اینکه موتور آموزشی بوده و دایم کار نیست بنده به نسبت کاهش قطر سیم از 0.65 به 0.45 که حدود یک سوم بود همان مقدار تعداد دور را افزایش دادم که خودم در طول سی سال آموزش از آن استفاده میکردم محدودیتهای مالی مراکز آموزشی همیشه ابتکارات اینچنینی را سبب میشود با کمال احترام به گروه ماشینهای الکتریکی که مشکلترین شاخه برق قدرت است خوش آمدید
در ضمن به غیر از سیم پیچی داخلی موتورها مهمترین بخش آموزش عایقکاری صحیح و نکات ظریف نخبندی بیرون آوردن سر سیمهای خروجی که هیچگاه نباید زیر نخبندی قرار بگیرند و زیمنس کردن موتورهای سه فازه میباشند برای آموزش عایقکاری حتما از پوشه های روغنی استفاده کنید و از بکارگیری فیلم رادیولوژی پرهیز نمایید و اصرار نمایید که عایقکاری حتما باید همانند شیار باشد یعنی برای شیارهای گرد بصورت گرد برای شیارهای زاویه دار حتما زاویه دار انجام دهند علت بکارگیری پوشه روغنی شباهت آن به عایق پریشمان است و ارزانی آن که میتوان از خود هنرجو در تهیه آن کمک گرفت و نکات دیگر که در آموزشهای نماتک مفصل راجع به آن توضیح داده ام