فصل اول آموزش الکترونیک

سلام و عرض ادب خدمت استاد معین
چندتا سوال و مسئله برام پیش اومده که تو مسیر آموزش متوقفم کرده ممنون میشم راهنمایی کنید .

1ـ میخواستم ببینم چطور میتونم از منبع تغذیه ی کامپیوتر به عنوان پاور استفاده کنم چون آموزشی تو این زمینه نداشتید واسمون

۲ـ مقادیر مقاومت و خازن رو تو بعضی مداراتی که می بندید گفتید و تو بعضی دیگه نگفتید باید چه مقداری باشه و منم نمی‌دونم چه مقداری مناسبه برای اون مدار و اون کاری ک می‌خوام .

۳ـ بنده یه اشتباهی هم کردم وسایلی که گفته بودید بگیریم رو حضوری از شهرمون گرفتم بعضی چیزا رو نداشتن میخواستم ببینم میشه جایگزین به جاشون استفاده کرد یا نه
مثلا آیا میتونم به جای دیپ سوییچ ۸ تابی از دیپ سوییچ ۶ تابی و به جای رله ی ۵ ولت ۷ آمپر از رله ی ۱۲ ولت ۱۰ آمپر استفاده کنم ؟

سلام دوست عزیز،
۱- منبع تغذیه کامپیوتر با توجه به اینکه خروجی ها متنوعی داره میتونه انتخاب جذابی باشه برای وقتی که دسترسی به منبع تغذیه استاندارد نیست اما استفاده از اون میتونه خطرناک باشه و به همین علت من به عزیزانی که در ابتدای مسیر هستند، پیشنهاد میکنم که از منابع تغذیه استاندارد استفاده کنن با خروجی ولتاژ و جریان قابل تنظیم.
۲- در مورد مقادیر مقاومت و خازن، هر موردی که گفته نشده و براتون سوال شده رو اینجا با اشاره به مدار یا اون قسمت از ویدیو بپرسید. یکی از علت های که شاید در برخی قسمت ها ذکر مقدار دقیق قطعات فراموش شده به این علت هست که مقدار دقیق قطعه زیاد مهم نبوده. برای مثال به طور کلی، مقاومت هایی که برای ال ای دی ها استفاده میشه میتونید رنج های مختلفی استفاده کنید از ۳۳۰ اهم گرفته تا چند کیلو اهم و هرکدوم بسته به ولتاژ و رنگ و نوع ال ای دی درخشش متفاوتی داره. برای کلید ها و دکمه ها که مقاومت های پول آپ و پول داون استفاده میشن، معمولا از ۱۰ کیلو اهم استفاده میشه ولی مقاومت هایی در همون رنج همگی قابل استفاده هستن. برای تحریک بیس ترانزیستور های BJT معمولا از ۱ کیلو اهم استفاده میشه ولی بسته به نوع ترانزیستور و مشخصات اون و ولتاژ ورودی مقادیر مختلفی میشه استفاده کرد تا ترانزیستور در ناحیه اشباع روشن بشه.
خازن هم برای کاربردهای دیبانس و بای پس که کار نویز گیری انجام میده میتونه مقادیر متفاوتی داشته باشه برای مثال از خازن ۱۰۰ نانو فاراد سرامیکی بسیار زیاد استفاده میشه ولی ۱۰ نانو و ۱ نانو و حتی خازن های تانتالیوم در حد میکرو فاراد استفاده میشه و در شروع آموزش ها مقادیر زیاد مهم نیستن.
ولی در مدارهای آنالوگ مثل چشمک زنی که با مولتی میبراتور میسازیم، مقادیر خیلی خیلی مهم میشن.
۳- خیلی از قطعات رو میتونید با قطعات مشابه جایگزین کنید. دیپ سوییچ هر مدل پیدا کردید مناسب هست. رله هم ولتاژش باید با منبع تغذیه یکی باشه. اگر ۱۲ ولت میگیرید باید منبع ۱۲ ولت هم داشته باشید که بتونید رله رو تحریک کنید. نگران تهیه قطعات نباشید. میتونید بعد از دیدن یک مبحث، قطعات اون رو تهیه کنید و عملی آزمایش کنید.
موفق باشید

1 پسندیده