سلام و عرض ادب خدمت شما مهندس معین عزیز
بنده بسته آموزشی تعمیرات الکترونیکی تون رو تهیه کردم، دارم مطالعش میکنم تا اینجاش که خیلی عالی بوده خدارو شکر، واقعا ممنونم ازتون
فقط یه سوال برام پیش اومده شایدم برا دوستان و خود من که سواد اکادمیک داریم عجیب به نظر برسه ولی واقعا ذهنم رو درگیر کرده و اوینه که مگه ما نمیگیم تو برق DC فرکانس صفر هست پس چرا اونجا که تو مسیر برق AC یه یکسو ساز تمام موج قراردادین و شکل موج ها همش مثبت شد گفتید فرکانس شد ۱۰۰ هرتس، میشه بیشتر توضیح بدید?
سلام دوست عزیز، جریان های DC الزاما فرکانسشون صفر نیست. به این معنی هست که هیچوقت جهتشون تغییر نمیکنه و همیشه در یک جهت حرکت میکنن. برخلاف برق شهر که جریان AC داره و در هر ثانیه چندین بار جهتش عوض میشه و از مثبت به منفی میره و بر عکس. (سینوسی هست)
یک سیگنال AC وقتی که از یکسوساز عبور کنه، دیگه تغییر جهت نمیده و همیشه یک جهت داره بنابراین تبدیل به DC میشه ولی هنوز هم میتونه مقدارش کم و زیاد بشه دقیقا مثل برق شهر که بعد از یکسوساز، تبدیل به یک سیگنال DC با فرکانس ۱۰۰ هرتز میشه.
سلام مهندس معین عزیز
ممنونم بابت توضیحاتتون، بنده قانع شدم، ولی شاید جنابعالی دیده باشی، تو اکثر کتب های برق میگن که فرکانس تو جریان DC صفر هست.
شاید منظور ولتاژ باتری های DC هست که نوسان ندارن. DC یا Direct Current به معنی جریان مستقیم هست.
ولی قبول دارم که به صورت عامیانه و حتی تخصصی DC در اکثر موارد به عنوان فرکانس صفر استفاده میشه.
به نظرم وقتی که داریم سیگنال ها رو بررسی میکنیم، معمولا به قسمت های دارای نوسان میگن AC و به قسمت ثابت میگن DC. مثلا اگه یک موج سینوسی داریم که همیشه بالای صفر هست و مثلا بین ۱ تا ۵ نوسان میکنه، یک مولفه AC داره که بین -۲ و ۲ نوسان میکنه و یک مولفه DC داره که +۳ هست و این سیگنال همیشه جمع این دو مولفه هست. DC + AC
ولی در مورد مدارها و الکترونیک قدرت، معمولا هر ولتاژی که جهت جریانش تغییر نکنه رو DC میگن و AC اون ولتاژی هست که جهت جریانش منفی میشه در زمان.
پس میشه گفت که هردو تا حدی درست هستن و بهتر هست وقتی از لغت DC استفاده میکنیم، شفاف کنیم که منظورمون کدوم هست.