با سلام
در خصوص شبیه سازی مبدل های حرارتی چند سوال برام ایجاد شده که ممنون میشم پاسخ بدید:
1- از ابتدا چطور باید تایپ یک مبدل را انتخاب کنیم؟ (AES-BKU-BEU-BEM و …)
2- اینکه کدام یک از سیالات در طرف پوسته و کدام یک در طرف لوله ها باشد بر چه اساسی تعیین می شود؟
3- چرا نباید سایز نازل را آنقدر زیاد کنیم تا نیاز به imp.plate نباشد، چه محدودیتی از این بابت وجود دارد؟
4- وقتی ضریب fouling رو برای یک سیال در استاندارد نداریم چطور یا با چه معیاری باید این عدد را وارد کنیم؟ (برای مثال یک پلیمری باشه که توی استاندارد نیست)
با سلام برای انتخاب مبدل و بررسی نوع مبدل و همچنینی روابط آنها لطفا فایل پیوست که برای طراحی مبدلها هستش رو ملاحظه کنید
HEAT EXCHANGER-REZA ASGARI.pptx (3.5 مگابایت)
بابت ارسال فایل ممنونم و برای رسیدن به پاسخ مطالعه ش میکنم.
ضمن تشکر بابت فایل خوبی که در اختیار من قرار دادین
با مطالعه فایل چندتا سوال برام ایجاد شد که ممنون میشم پاسخ بدین:
1- در اسلاید 74 انتخاب تعداد پاس ها طوری انجام شده که در سمت تیوب بیشترین افت فشار در محدوده ی مجاز را داشته باشیم؛ درحالیکه در اسلاید 77 انتخاب فاصله بفل ها برای کمترین افت فشار در سمت شل انجام شده. این اختلاف نظر برای چیست؟ (در سمت تیوب ایجاد کردن افت فشار بیشتر تا حد مجاز و در سمت شل افت فشار کمتر تا حد ممکن)
2- در اسلاید 76 با افزایش فاصله بفل ها B Stream افزایش می یابد. چرا مقادیر بالاتر فاصله که منجر به B Stream بیشتری میشود انتخاب نشده است!؟ (با توجه به اینکه بالا بودن B Stream مطلوب است)
3- در اسلاید 78 مقدار Baffle Spacing طوری انتخاب شده که در آن بازه Over design کمترین مقدار را دارد، مگه نباید بطوری دنبال بهینه سازی پارارمتر ها باشیم که با ثابت بودن سطح مبدل حرارتی مقدار Over design افزایش یابد؟
یک سوال دیگه جدای از فایل پاور پوینت اینکه
من قصد دارم یک مبدل حرارتی برای سیالی که رفتار غیر نیوتونی دارد طراحی کنم، یعنی ویسکوزیته تابع سرعت نیز می باشد. (با افزایش سرعت ویسکوزیته سیال افزایش می یابد)
آیا در نرم افزار HTRI می توان این مورد را نیز به نرم افزار فهماند؟ اگه جواب مثبته لطفا راهنمایی کنید.
با سلام
امیدوارم مطالب براتون مفید بوده باشه .در مورد سوالاتون به ترتیب جواب میدم :
1- برای انتخاب تعدادپاسها در سمت تیوب : با انتخاب تعدادپایهای بیشتر سزعت سیال بالا میرود و عدد رینولدز و نهایتا عدد ناسلت افزلایش میابد معمولا در این حالت افت فشار نیز زیاد شده ولی این عدد نباید از حد مجاز افت فشار تجاوز کند.البته در سمت شل نیز همین فلسفه وجود دارد معهذا بدلیل بزرگ بودن شل سرعت سیال در پوسته به مراتب از سمت تیوبها کمتر خواهد بود
2- میزان فاکتور B-Stream بسیار مهم میباشد ولی تا زمانی میتوان Baffle Spacing را افزایش داد که مساله ارتعاش یا Vibration برای مبدل ظاهر نگردد.
3- فاکتور Over Design روی سطح مبدل در جهت بهینه سازی مبدل انتخاب میگردد در صورتیکه این فاکتور روی دبی و سطح توامان انتخاب گردد مبدل با ابعاد بزرگتری طراحی میشود .ملزومات طراحی و مطالعات اقتصادی روی مبدل تاثیر مستقیمی روی فاکتور Optimization مبدل دارد
4- بله برای سیال غیر نیوتنی هم میتوان مبدل را با نرم افزار HTRI شبیه سازی نمایید .ابتدا باید داده های ترمودینامیکی را با یک نرم افزار دیگر بررسی و استخراج کرده و مقدار Viscosity را در دامنه دما و سرعت بدست آورید و سپس Heat Curve مربوطه را یه نرم افزار Import کنید.
با تشکر
با عرض سلام و تشکر فراوان بابت پیگیری و پاسخگویی شما
میبخشید در مورد ورود Heat curveبه HTRI و وارد کردن اطلاعات این مسیر رو میرفتیم:
Hot/Cold fluid prop و انتخاب program calculated و در بخش components انتخاب [New User-Defined] و وارد کردن ویژگی ها بسته به حالت سیال برای مثال در خصوص مایع Liquid properties.
اما موضوعی که وجود داره در این بخش در دو دمای مشخص ، حداقل 4 ویژگی(Cp, k و …) رو وارد میکنیم و جایی برای بیان سرعت یا نسبت دادن ویسکوزیته به دما و سرعت بطور همزمان وجود ندارد.
اگه امکان داره در خصوص مسیر ورود این اطلاعات راهنمایی کنید.
سپاسگزارم
با سلام
مسیری که معین کردید درست میباشد همانطوریکه قبلا خدمتتون توضیح دادم ابتدا باید این خواص را با نرم افزارهای دیگر بدست اورده و در این بخشها وارد کنید و سپس اقدام به طراحی مبدل نمایید
با تشکر
سلام وقت بخیر
در ران نرم افزار به این مشکل برخورد کردم که over design منفی میشه بعد از دو سه مرحله راه شدن و پاسخ می دهد که نرم افزار نمی تواند تمام قیود وارد شده را ارضا کند با کلیک راست هم برخی پارامترها مثلل افزایش طول افزایش تعداد پاس و لوله هم تکرار کردم run را اما وضعیت پارامتر بدتر شد.
به نظر جنابعالی چه پارامترهایی را تغییر بدهم؟
در ضمن به چه دلیل من قطر shell و طول tube را که وارد می کنیم در output summery این اعداد تغییر می کنند
با سلام
این مشکل بسیار رایجی در طراحی مبدل های حرارتی با HTRI است و نشان می دهد که مجموعه محدودیت ها و پارامترهای تعریف شده شما از نظر فیزیکی به جواب نرسیده یا بسیار سختگیرانه هستند.این امر میتواند به دلیل افت فشار و میزان over design منفی باشد ، نرم افزار سعی می کند راه حلی پیدا کند اما نمی تواند تمام محدودیت هامثل افت فشار، ضریب رسوب، U-value، سایز shell و فاکتورهای انتقال حرارت را به طور همزمان برآورده کند.
محاسبات افت فشارمعمولاً بزرگترین عامل ایجاد مشکل است. شما میتوانید مقدار مجاز افت فشار سمت پوسته (Shell side) و لوله (Tube side) را افزایش دهید.
تغییر پارامترهای هندسی شامل طول تیوبها و قطر پوسته میتواند میزان over designمبدل را به سمت عدد مثبت هدایت کند .احتمالاً مشکل اصلی شما افت فشار (Pressure Drop) است.
در صورتیکه ران جدی بر مبنای طول تیوب و قطر شل بگیرید برنامه یک ران جدید انجام داده و اخرین گزارش بر اساس داده های جدید ارائه میکند.
در صورتیکه اطلاعات TEMA sheet رو دارید فایل به همراه داده ها رو برای من ارسال کنید تا بتونم بیشتر چک کنم.
سلام مجدد
ممنون جناب مهندس
افت فشار را در سمت پوسته و لوله بین 0.3-0.5bar تعریف کرده ام
میزان افت فشار در لوله حاوی مبرد فریون که از مایع به بخار تغییر فاز می دهد و سمت پوسته که آب هست در همین محدوده تعریف می شود
به نظر جنابعالی رنج افت فشار را با توجه به موارد فوق چند بار قرار دهم که معقول باشد
ممنون
بدون مقداردهی به افت فشار هم با توجه به اینکه در مود design هستیم باز مسأله مشکل فوق را پیدا می کند
در همان دو موردی هم که over design مثبت است و از راه ۳ به بعد منفی می شود قطر لوله و طول لوله را از آنچه که ما در قسمت داده ها وارد کردیم تغییر می دهد مثلاً من طول لوله را ۲ متر فیکس کرده ام اما در ران ۶ متر می شود. یا قطر پوسته را ۴۰۰ میلیمتر تعریف کرده ام در ران ۷۰۰ میلیمتر می شود
سلام
ببرنامه htri برای جبران سطح انتقال حرارت در دیزاین میتواند طول را افزایش دهد ولی بر اساس متد در Htri ، حل همزمان سطح انتقال حرارت و افت فشار را در دستور کارطراحی قرار میده لذا درصورتیکه شما طول تیوب را فیکس میکنید با تغییر قطر سطح رو جبران میکنه
در جاییکه اور دیزاین منفی باشه قطر رو بالا میبره چون شما قطر را براش فیکس نکردین
در مرحله بعد محاسبات افت فشار رو ملاک قرار میده با تعداد پاس ها (در صورتیکه فیکس نشده باشه) و تعداد مبدلها رو از نظر پارالل و سری نهایی میکنه تا over design مثبت بشه
وقت نتونه اور دیزاین رو مثبت کنه به سراغ طراحی بافل ها میره
بخاطر همین پیشنهاد میشه برای انتخاب مود دیزاین یک بار دیزاین انجام بشه بعد ratinng شروع بشه
کاری هم که solver برنامه انجام میده همینه اول دیزاین بهینه رو انجام میده بعد دیزاین رو به rating تغییر میده
در نهایت طراح هستش که با توجه به ملزومات و محدودیتهای طراحی و بهینه سازی بهترین حالت رو انتخاب میکنه
دامنه افت فشار مجازی که تعریف کردین درست میباشد فقط باید در طراحی حواستون باشه مه سیالی که تغییر فاز میده باید Heat curve براش تعریف بشه تا نتایج درست تر محاسبه بشه
سلام ممنون جناب مهندس
تعریفش به چه صورت است فایلی دارید بفرستید
ممنون
در ضمن اگر امکانش هست ایمیل ارسال فرمایید که من فایل Htri را خدمتتان ایمیل کنم بررسی فرمایید مشکلش کجاست
سلام مجدد
علاوه بر موضوع فوق جناب مهندس از کلگی چپ مبدل دو عدد نازل ورودی و دو عدد نازل خروجی برای tube داریم
این موضوع کجا باید مشخص بشه من در قسمت نازل و موقعیت نازل Nozzle location
داخل برنامه ندیدم
سلام
جناب مهندس من دیتای VMGthermo را از سایت downloadly دانلود و در مسیر نرم افزار htri کپی کرده ام ورژن ۹ اما شناسایی نمیشه
امکان دارد راهنمایی بفرمایید مشکل چیست
در set up package هم باید فایلی به نام sreapkg شناسایی بشه اما در brows فقط پوشه ها ظاهر می شوند و امکان انتخاب مسیر این فایل نیست
با سلام
پکیج Vmgthermo در ورژن 9 معمولا مشکل داره
پیشنهاد میکنم در ورژن 7 داده های Heat curve را درست کنید و در ورژن-9 فراخوانی یا cope-paste کنید