با سلام به جناب مهندس وخسته نباشید. من در بردی که مدارش را نشان داده ام در قسمت هایی که با دایره نشان داده ام اتصال کوتاه دارم و همچنین افت ولتاژ بسیار شدیدی در نیز دارم . در ۵ دهم ولت ۴ امپ مصرف جریان دارم. من نمیدونم چرا من نمیتونم هیچ گونه گرمایی در برد که ناشی از این اتصال کوتاه باشد را احساس کنم. جناب آقای مهندس چرا با وجود مصرف ۴ امپ من هیچ گرمایی ندارم. و آن قسمت هایی که من علامت کاشتم چه نقشی در مدار دارند؟ اتصالی در روی کاپاسیتور های که به زمین وصل و نزدیک به دایره ابی وجود دارند . در تمام نقاط تقریبا شبیه به هم هستند
سلام دوست عزیز، من زیاد متوجه دایره های آبی نشدم چون روی خطوط ارتباطی کشیده نشدن و من متوجه نشدم دقیقا هر دایره آبی کدوم نقطه از اتصالات رو نشون میده.
اما با توجه به توضیحاتی که ارائه دادید، به نظرم یکی از قطعات مدار شما سوخته و اتصال کوتاه شده. اینکه چرا گرما در مدار نمیبینید کمی عجیب هست ولی ممکن هست که قطعه به خوبی محافظت گرمایی شده ولی به هر حال کمی عجیب هست. کلا اگر با گرما نتونید ناحیه اتصال کوتاه رو پیدا کنید کارتون خیلی سخت میشه. به نظرم از اسپری فریز استفاده کنید و بذارید مدار کمی روشن باشه.
ولتاژ مثبت و منفی در همه قسمت های مدار استفاده میشه و بنابراین وقتی که بینشون اتصال کوتاه رخ میده، همه جای مدار شما علایم اتصال کوتاه داره و دو سر بیشتر قطعات تست اتصال کوتاه مثبت داره و بنابراین پیدا کردن اتصالی کار سختی هست.
ولی بهترین کار این هست که از ورودی ولتاژ مدار شروع کنید و سعی کنید مسیر مدار رو طوری قطع کنید که ناحیه اتصال کوتاه کوچک بشه. مثلا اگر ولتاژ ۱۲ ولت اومده و رفته به یک رگولاتور و بعد تبدیل به ۵ شده، اون رگولاتور رو از روی مدار باز کنید که ببینید اتصالی قبل اون هست و یا بعد اون. با همین روش سعی کنید ناحیه ای که شک دارید که اتصال کوتاه داخلش باشه رو کوچک و کوچک تر کنید. در نهایت در ناحیه باقی مانده، قطعات رو از روی مدار جدا کنید و بیرون مدار تست بگیرید که مطمئن بشید که اتصال کوتاه نیستن. حتی یک خازن بایپس خیلی کوچک هم ممکنه اتصال کوتاه بشه. معمولا قطعات سوخته روشون یا دورشون علامتی ممکنه پیدا کنید.
دقت کنید که در برخی موارد خود pcb ممکنه اتصال کوتاه شده باشه. جایی قلع ریخته باشه و یا حتی شاید برد کثیف باشه و یک ماده رسانا روش ریخته باشه و یا یک سوراخ ریز via به علت کیفیت ساخت پایین اتصالی کرده باشه. در بدترین حالت، شاید مجبور بشید که مسیرهای مسی رو با کاتر قطع کنید تا اتصالی رو پیدا کنید ولی این روش خیلی بدی هست مخصوصا برای برد ecu و به برد آسیب شدیدی میزنه و به عنوان آخرین روش استفاده کنید.
سلام و تشکر از رهنمایی های شما . من محل اتصال کوتاه را برای شما دقیق تر مشخص کردم و ضمنا تصویری از برد را برای شما به نمایش کزاشتم. آقای مهندس تما این خازن ها چک شدند و سالمند. محل اتصال این خازن ها کماکان اتصال کوتاه دارند. تمام این خازن ها از دوطرف به زمین وصل هستند. چرا؟ ونقش این خازنها در مدار چیست؟ دو تا از این خازن ها که د ر برد نمایان است به نظر دو مدار را به هم وصل کرده. خیلی ممنون میشوم اگر یک مقدار این را برایم تشریح کنید. ممنون.
با سلام و تایید فرمایشات استاد،یه نکته ای هم بعنوان شاگرد استاد عرض کنم چنانچه مثلا خروجی شما ۵ ولت باشه و از یه زینر 5vبرای تثبیت ولتاژ استفاده شده و اون اتصال کوتاه بشه(بعبارتی کامل سوخته باشه) اون تجهیز(زینر) قطعا نباید داغ بشه چون توان اون صفره.ولی اگه ناقص سوخته باشه توان مصرفی 2watt=0.5*4A که البته زینر ۲ وات هم خیلی کم استفاده میشه.چه بسا این ۲ وات مثلا تو سلف ،مدارچاپی و اتصال ناقص مسیر مدار چاپی تلف بشه و شما اونو حس نخواهید کرد.
اما بر عکس شما این توان و مثلا در بدنه هیت سینگ ترانزیستو قدرت مدار سوییچینگ رگلاتور باید احساس کنید چون اونه که ۴ امپر به شما میده.قطعا باید اتصال رو تو مسیر خروجی اون ترانزیستور پیدا کنید.
دوست عزیز، اون خازن ها اکثرا خازن های bypass هستن. پس بین vcc و gnd قرار میگیرن. حالا چون vcc و gnd یک جای دیگری از مدار اتصال کوتاه شده، دو سر همه خازن ها اتصالی میبینید با اینکه خازن ها سالم هستن. باید همه قطعات رو چک کنید تا اتصالی رو پیدا کنید. اگر گرم نمیشه جایی از برد واقعا راه دیگه ای نیست.