با سلام و احترام خدمت مهندس نجفی و سایر عزیزان؛
به صورت roughly، براورد قیمت سیستم BMS بر اساس متر مربعی حدودا چقدر بوده در سال های گذشته؟ فرم دیگری برای محاسبه حدودی سیستم BMS هست؟ در ساختمان مسکونی و غیر مسکونی(تجاری) براورد چند درصد متفاوت است؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. متشکرم
درود بر شما.
چون این سوال خیلی برای همه کسانی که درگیر این بحث هستند پیش میاد، میخوام با ذکر مثالی ساده توضیح بدم:
فرض کنید کسی از شما میپرسد که به صورت حدودی هزینه خرید یک دستگاه خودرو چقدر است؟
جدا از اینکه سوال پاسخ مشخصی ندارد، اولین چیزی که در پاسخ میشنوید این است که “بستگی دارد” و این پاسخ بسیار درست است. بستگی دارد. به چندین فاکتور بستگی دارد:
1- سال ساخت
2- برند خودرو
3- مدل خودرو
4- وضعیت مالی فروشنده
5- آپشن های خودرو
6- کارکرد و وضعیت بدنه
و …
حال فرض کنید از شما سوال بپرسند که قیمت خودرو بر اساس وزن آن کیلویی چقدر میشود؟؟؟
قیمت اجرای هوشمند سازی چه BMS و چه Automation بر اساس برند، سطح هوشمند سازی، شرایط فروشنده و چندین پارامتر دیگر قیمت متنوعی خواهد داشت.
اما در خصوص بحث Automation با تقریب خیلی پایینی قیمت هایی داده میشود که قابل اعتماد نیستند، چه بسا بر اساس سطح هوشمند سازی واحد 80 متری از واحد 200 متری قیمت بیشتری داشته باشد.
با این حال، امروز 18 آذرماه 1403 قیمت اجرای اتوماسیون خانگی یا اداری از متر مربعی 200 هزار تومان تا 2.5 میلیون تومان قیمت داده میشود که عملا کمکی به برآورد کار نمیکند.
پیشنهاد میکنم با طراحی مشخصی اقدام به استعلام از تامین کننده ها بفرمایید.
مهندس نجفی عزیز، سلام ودرود. از پاسخ شما متشکرم. بله متوجه هستم که موضوع هوشمند سازی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد از اینکه چه پارامترهایی هوشمند بشود و خواسته های کارفرما چیه، چه وندوری در تجهیزات استفاده بشه و پروتکل ها و … میخواستم بدونم که اتوماسیون در بازار ساختمان بصورت دیفالت چه پارامترهای معمول و متداول است برای کنترل. و حالا بعضی جاها طبیعتا کارفرما ممکنه خواسته های بیشتر و خاص تر و بالاتری داشته باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید.
در پاسخ به سوال شما مسلماً اولین موضوع در اتوماسیون، موضوع روشنایی است چون اجرای ساده ای دارد و با هزینه پایینی انجام میشود.
در مرحله بعدی معمولاً بر روی سیستم سرمایش / گرمایش و تهویه مطبوع (فن کویل، کولر آبی، کولر گازی و …) تمرکز میشود.
در مراحل بعدی نیز موضوع کنترل پرده ها، کنترل پنجره ها، تجمیع با سیستم صوتی، سیستم امنیتی (ضد سرقت) و سایر سیستم ها مطرح میشود.
میتوان گفت اتوماسیون هوشمند روز بروز در حال پیشرفت است و انتهایی ندارد. حتی در سالهای اخیر بسیاری از مجموعه ها بر روی فرمان صوتی از کاربر به زبان فارسی و موضوع های جذاب دیگری در حال تولید محصول هستند.