سلام جناب مرادی
در بخش مبانی برق درباره تولید جریان متناوب توضیح دادید و آزمایشی رو هم انجام دادید یه موضوعی رو که متوجه نشدم این بود .
طبق آزمایشی که انجام دادید ابتدا سیم پیچ بوبین رو موازی با میدان مغناطیسی قرار دادید که جریان عبور نمی کرد و بعد از حرکت با توجه به اینکه شار مغناطیسی افزایش پیداکرد و طبق قانون لنز با افزایش شار مغناطیسی جریان طوری در پیچه جاری میشه که میدان مغناطیسی خلاف جهت میدان مغناطیسی استاتور باشه .جریان تولید شد و تا ۹۰درجه گردش این تولید افزایشی ادامه داشت .
حالا سوال من اینه که از ۹۰درجه که رد میشه با توجه به اینکه شار مغناطیسی کاهش پیدا میکنه و طبق قانون لنز
بوبین میاد، میدانی موافق با میدان مغناطیسی می سازه و در نتیجه جهت جریان در ۹۰درجه تغییر میکنه و تا ۱۸۰ که این تغییرجریان ادامه داره و کاهشی هم هست .
از ۱۸۰شارافزایشی میشه و در۱۸۰باز هم تغییر جهت و دوباره از ۲۷۰جریان تغییر جهت میده به دلیل تغییر شارتا ۳۶۰که روند کاهشی ادامه پیدا می کنه و به صفر میرسه و ادامه.
اون چیزی که من متوجه شدم اینه ولی در نمودار سینوسی جریان از۰تا۹۰افزایشی از ۹۰تا ۱۸۰کاهشی بدون تغییر جهت. از ۱۸۰تغییر جهت و شار افزایشی تا۲۷۰و از ۲۷۰تغییر جهت وکاهش جریان به دلیل کاهش شار تا۳۶۰.
ممنون میشم برام توضیح بدید و متوجهم کنید .
باتشکر
دوست خوبم قانون القا متقابل در برابر شارمغناطیسی اینو میگه هر گاه سیم پیچی عمود بر میدان باشه بالاترین سطح القا در اون صورت میگیره خوب در آزمایش انجام شده ابتدا سیم پیچ متصل به لامپ دیده شد که در زمانیکه موازی با میدان بود هیچ جریانی عبوری دیده نمیشد و به تدريج هر چه اختلاف زاویه با شار مغناطیسی ایجاد شده توسط گرولر پیدا میکرد روشنایی لامپ قوی تر میشد تا ۹۰ درجه که کاملا سیم پیچ عمود بر میدان قرار گرفت و با ادامه حرکت این زاویه کمتر شده و روشنایی بتدريج کاهش پیدا میکند تا زاویه ۱۸۰ درجه که دوباره جهت پیچش سیم پیچ با جهت شارهای مدار تجریک بصورت موازی در میآیند و با ادامه حرکت همان سیم پیچ در میدان منفی شار قرار میگرد چنانچه اگر آمپر متر دوطرفه میبود مشاهده میشد که اینبار سیم پیچ در جهتی مخالف جهت اول شروع به القا و تولید جریان مینماید و این چرخه تا حداكثر القا منفی و دوباره صفر شدن و حرکت بطرف القا مثبت ادامه دارد و این اساس تولید جریان متناوب در ژنراتورهاست شار مغناطیسی در بوبینهای تحریک ژنراتور همیشه مقداری ثابت است که به دلیل اقتصادی بودن در روتور قرار میگیرد و توسط رینگ و ذغال این جریان تحریک اعمال میشود و از استاتور برق میگیریم و در ژنراتورهای جریان DC بر عکس میباشد زیرا تنها ما توسط کلکتور و ذغال پیک جریان را از سیم پیچهای روتور میگیریم که بسیار اسهلاک بالایی دارد مانند دینام ماشینهای قدیمی