سلام استاد
وقتتون بخیر
عدرخواهی میکنم من یه موضوعی را متوجه نشدم.
ترم افزار در گزارش مقدار I"k را میده و به گفته شما تابلو برق و تمام تجهیزات باید بر اساس آن تأمین بشه
زمان جریان I"k بسیار کم هستش و بیشترین زمان مربوط به Ik هست
پس به چه دلیل تابلو باید مطابق با I"k در مدت زمان 1 یا 3 ثانیه تهیه بشه؟ درواقع تابلو باید قابلیت تحمل اتصال کوتاه Ik در مدت زمان 1 یا 3 ثانیه را داشته باشه و همچنین تحمل جریان پیک را نیز داشته باشد.
مثلا در تابلوهای LV وقتی روی باس میزنه 50KA/1s یعنی من باید کلیدی را انتخاب کنم که Icw آن 50KA هستش که 1 ثانیه را تحمل کنه یا کلیدی را انتخاب کنم که Icu آن 50KA هستش
سلام مهندس جان در موضوع اتصال کوتاه اگر توجه کنیم در زمان اتصال کوتاه که به زاویه و نقطه اتصال کوتاه نیز بستگی دارد( زمان اتصال کوتاه) ما جریان DC نیز داریم لذا در مقدار I"k تاثیر گذار می باشد و همچنین مدت زمان اتصال کوتاه خوب کمتر از ثانیه می باشد لذا ما مقدار I"k را لحاظ می کنیم.
اما درخصوص زمان ۱ یا ۳ ثانیه نیز همانگونه که در طول دوره عرض کردم به آرایش و تعداد تابلوهای پایین دست که با هم ارتباط دارند بستگی دارد که در زمان ستینگ اگر خطا در تابلوهای پایین دست اتفاق افتاد اول باید خود همان فیدر فرمان قطع دهد بعد اگر نتوانست فیدرهای بالادست( Bustie بعد Incoming).
اما درخصوص اینکه کلید با قدرت قطع 50KA باید کلیدی انتخاب شود که Ics (Rated service breaking capacity ) آن تحمل 50KA را داشته باشد حالا ممکن است که کلیدی از وندوری تهیه شود که ICU با ICS برابر باشد و یا نه متفاوت باشد.
اما اون چیزی که مهم است انتخاب درست Ics است که باید حداقل برابر و یا بیشتر از I"k باشد.
اما در خصوص Icw ممکن است کلید شما تنها یک بار را تغذیه کند و از نوع CAT A. باشد دیگه Icw معنی ندارد در آنجا باید Ics ملاک باشد.
اما اگر نیاز به هماهنگی دارد خوب کلید بالادست Icw (Rated short-time withstand current) داشته باشد و کلید پایین Cat A بوده و زمان تاخیر نداشته باشد.