سلام دوست عزیز، یک نکته که در مورد افزایش جریان باید دقت کنید این هست که ترانزیستور، تریستور و IGBT جریان رو از خودشون تولید نمیکنن. بلکه اجازه میدن که با یک فرمان جریان پایین، جریان بیشتری از منبع اصلی شما جاری بشه. پس همیشه جریان شما باید در حد تحمل منبع شما باشه و شما نمیتونید فراتر از جریان منبع اصلیتون، جریان داشته باشید. اصل پایستگی انرژی رو همیشه به یاد داشته باشید.
>@Samane#5928 سوال دومم اینه برای سوییچ کردن یک با دیسی مثل بار بالا از تریستور استفاده کرد
تریستور میتونه جریان رو در یک سمت قطع و وصل کنه ولی دقت کنید که تریستور بر خلاف ترانزیستور، با فرمان خاموش نمیشه.
>@Samane#5928 در چه شرایطی تریستور خاموش میشه که بتونه دو باره سوییچ کنه اگه به پایه تحریک اون ولتاژ منفی بدیم خاموش می شود یا خیر
تریستور ها و ترایاک ها، با فرمان شما روشن میشن و فقط وقتی خاموش میشن که جریان شاخه اصلی اونها به صفر برسه. (در واقع از یک عدد خاص که در دیتاشیت وجود داره کمتر بشه که نزدیک به صفر هست). بنابراین شما تریستور یا ترایاک رو روشن میکنید ولی تریستور و ترایاک خودشون خاموش میشن. برای همین هست که معمولا این دو قطعه رو برای ولتاژ و جریان های متناول استفاده میکنن و جریان رو از طریق روشی به اسم کنترل فاز، کنترل میکنن. مثلا اگر از برق شهر استفاده کنید، معمولا برای تریستور ابتدا مدار رو از یکسوساز رد میکنن که جهتش عوض نشه ولی همچنان بین ۰ تا مثلا ۳۱۰ ولت نوسان میکنه. بعد باید نقطه عبور از صفر برق شهر رو محاسبه کنید (از مدارهایی به اسم zero cross detection استفاده میشه). دقت کنید که فرکانس موج یکسوشده دیگه ۵۰ هرتز نیست و الان ۱۰۰ هرتز هست. یعنی موج در ۱۰ میلی ثانیه از صفر به اوج میرسه و دوباره به صفر برمیگرده. حالا در یک فاصله ای در این ۱۰ میلی ثانیه، تریستور رو روشن میکنن که به نسبتش به کل میگن زاویه آتش. تریسور جریان رو وصل میکنه تا موج دوباره به صفر برسه و تریستور خاموش بشه و همین روند ادامه پیدا میکنه.