سلام. ممنونم از توضیحات خوبتون. حتما مواردی که فرمودین رو در نظر میگیرم.
سلام دوست عزیز، بدون دیدن شماتیک و PCB طرح شما نمی تونم نظر دقیقی بدم اما چند نکته که به نظرم میرسه رو اینجا می نویسم امیدوارم که جوابتون رو بگیرید.
در مورد استفاده از خازن تانتال در کنار خازن سرامیک، باید بگم که به خاطر اینکه این دو نوع خازن در تکنولوژی ساخت با هم متفاوت هستن، هرکدوم تاثیر خاص خودشون رو روی از بین بردن نویز میذارن. خازن های تانتال با ظرفیت نسبتا بالا برای کم کردن نویز های فرکانس پایین استفاده می شن و معمولا خازن سرامیک با ظرفیت کوچک تر در کنارش قرار میگیره تا نویز های فرکانس بالاتر رو از بین ببره. در واقع تاثیر این خازن ها هم با توجه به ظرفیتشون مشخص میشه و هم با توجه به تکنولوژی ساخت (که درواقع میشه همون مقاوت معادل ESR و سلف معادل ESL) ولی باتوجه به اینکه ESL خازن های سرامیکی کمتر هست، می تونید هردو خازن رو سرامیکی قرار بدید.
پیشنهاد می کنم این مقاله رو با دقت بخونید :
Choosing and Using Bypass Capacitors
در مورد اینکه با حذف و تغییر خازن، تغییری در عملکرد ندیدید هم این طبیعی هست. ما خیلی وقت ها برای تست pcb های جدید، اصلا خازن های bypass رو مونتاژ نمی کنیم و بعد از اینکه عملکرد و دیزاین تایید شد، برای محصولاتی که تحویل مشتری میشن، خازن ها رو مونتاژ می کنیم. تاثیر خازن ها در شرایط نویز خودشون رو نشون میدن. این نویز ها معمولا از منبع تغذیه شما وارد سیستم میشن. اینکه منبع تغذیه شما از چه نوعی هست هم خیلی خیلی مهم هست. شما باید سعی کنید یک منبع بدون نویز رو در اختیار مدارتون قرار بدید.
نکته آخر در مورد track ها در pcb هست که باید توجه داشته باشید بسیار بسیار مهم هستن. نکته اول اینکه شما حتما باید خازن های bypass رو در نزدیک ترین حالت ممکن به آی سی ها بذارید و به هیچ عنوان فاصلشون رو زیاد نکنید. نکته مهم بعدی اینه که track ها حامل جریان الکتریکی و درواقع بار الکتریکی هستن و خودشون می تونن در کنار هم، ایجاد خازن کنن. نکاتی که در فصل altium گفتیم رو همگی رو رعایت کنید. مدارهای مربوط به تاچ خارنی خیلی خیلی حساس هستن و شما باید حواستون به همه خازن های ناخواسته ای که ایجاد می کنید باشه. همچنین می تونید با استفاده از فریت بید ها نویز های track ها رو نسبت به هم ایزوله کنید و اجازه ندید که نویز در سیستم پخش بشه.
در نهایت هم بهتون پیشنهاد می کنم از یک اسیلوسکوپ خوب استفاده کنید و سعی کنید زمان هایی که دارید تاچ رو انجام میدید، ایجاد نویز رو روی صفحه ببینید تا بتونید متوجه بشید که مشکل از کجاست.
اینکه میگید میکرو هنگ میکنه، اگر مشکل منبع تغذیه نداشته باشه، احتمال اینکه مشکل نرم افزاری باشه هم هست و سعی کنید در لایه نرم افزار هم به دنبال مشکل بگردید.
سلام. وقت بخیر
ما روی کلید لمسی ای که تولید می کنیم بعد از مدتی برای تغذیه esp و میکرو به جای یک خازن سرامیکی 100 نانو و ده میکرو سرامیکی،از یک 100 نانو سرامیکی و ده میکرو تانتال استفاده کردیم و دلیل طراح این بود که تاچ کلید رو بهبود می بخشه. حالا به دلیل مشکلاتی که با تاچ کلید جدیدا داریم تصمیم گرفتیم دوباره به جای تانتال خازن سرامیکی بگذاریم ، مشکل ما برطرف نشد ولی عوض کردن تانتال و جایگزین کردنش با سرامیکی تاثیر مخرب یا محسوسی روی برد ما نداشت. با توجه به اینکه قیمت خازن تانتال بیشتره، من میخوام بدونم تانتال ارجحیتی به سرامیکی داره، اگر بله اون ارجحیت چی و در چه کاربردهایی هست؟ و اگر نداره استفاده از همون سرامیکی به صرفه تر نیست؟
سوال دوم من اینه که مدتیه که بدون تغییر دادن آیسی تاچ و برنامه ی ESP و میکرو و فقط با تغییراتی در مسیر ترک های برد، رو کلیدهای سه پل و چهار پل عملکرد تاچ کلید دچار مشکل شده، گاها به صورت رندوم یه پل هنگ میکنه و اصلا تاچ نمیگیره و این مشکل زمانی محسوسه که از شیشه ی سه میل استفاده میکنیم و با شیشه ی دو میل مشکل چندانی نداریم. ضمن اینکه برای بالابردن حساسیت آی سی تاچ از هیچ خازن تاچی هم استفاده نکردیم که با برداشتن اون حساسیت رو بالاتر ببریم.به نظر شما چی میتونه باعث این مشکل بشه؟ آیا ممکنه خازن تانتالی که برای تغذیه ی esp هست به دلیل نزدیک بودن به تاچ پد، باعث افزایش ظرفیت خازنی شده باشه؟
پیشاپیش از اینکه وقت میذارین، ممنونم