با سلام
درخصوص سایزینگ کنترل ولوها آیا محاسبه فشار chocking فقط برای پرشرکنترل ولو انجام میشه؟
برای فلوکنترل ولو محاسبات فشار chocking نیاز نیست؟ در نظر گرفتن افت فشار متداول که 0.7 یا 0.5 بار باشه کافیه؟
Choked Flowپدیدهایست که دبی جرمی یسیال در عبور از نازل یا اوریفیس یک شیر کنترل ولو ، با محدودیت یا نوسان مواجه میشود. در شرایط عادی اختلاف فشار عامل جاری شدن و حرکت سیالاز طریق منترل ولو میباشد . هرچه اختلاف فشار بین بالا دست و پایین دست جریان، بیشتر باشد دبی هم افزایش مییابد. ولی هنگامی که پدیده choke رخ میدهد، کاهش بیشتر فشار در پاییندست، قادر به افزایش بیشتر دبی جرمی نخواهد بود. پدیده خفگی در برخی مواقع به اشتباه با جریان بحرانی سیال، یکسان در نظر گرفته میشود. حال آنکه در حالت choke، عدد ماخ (Mach Number) برابر یک است ولی در جریان بحرانی، عدد فرود (Froude Number) یک خواهد بود. از این رو، این دو حالت لزوماً یکسان نیستند.
نمودلر ذیل مبین بررسی مقدار و محاسبات پدیده choke میباشد
بعبارت دیگر بررسی پدیدهای choke flow و flushing و noise & vibration باید برای تمامی شیرهای کنترل بررسی گردد . معمولا نرم افزار conval برای این محاسبه مورد استفاده قرار میگردد.
میزان افت فشار بر اساس فشار مورد نیاز فرآیندی در پایین دست مورد بررسی قرار میگیرد . با توجه به مدرک process design criteria میزان افت فشار مجاز مشخص شده است که حداقل بین 0.25-0.7 با توجه به فاز سیال میباشد