سلام و عرض ادب
در توضیحات درس استاد فرمودند که برخی کالاها مشمول استاندارد اجباری هستند. لیست استاندارد را نگاه کردم و بعنوان مثال شیرالات از جنس برنج جزء آنها بود.
سوال من این است که اگر کارخانه سازنده شیرآلات برنجی که در خارج از کشور است certificate of material و گواهینامه های بازرسی حین تولید را داشته باشد آیا باید باز هم نمونه ای از آن شیرآلات را به اداره استاندارد برای تستهای مربوطه تحویل داد؟
در ادامه سوال دوم این است که بر فرض مثال اگر کارخاته سازنده در خارج از کشور تقلبی انجام دهد و آن نمونه ای که برای تست بخواهد تحویل خریدار نماید صحیح و سالم و با متریال درست ساخته باشد و پس از اخذ استاندارد مرجع مشتری (استاندارد ایران) باقی شیرآلات را با متریال غیر مناسب بسازد، و نهایتا کالای بی کیفیت وارد کشور شود، در اینصورت تمامی مراحل قبلی که عملا بی اثر خواهد بود؟
با تشکر
درود
بله گواهینامه آنالیز متریال و خواص مکانیکی مواد مصرفی جزو لاینفک مراحل کیفی سازنده است و ارتباطی به گواهینامه COI ندارد. علاوه بر تمام تست ها و بازرسی های حین ساختی که سازنده انجام میدهد زمانی که کالایی وارد کشور بشود باید بازرسی کالا در مبدا شامل ظاهری، کمی، بسته بندی و نشانه گذاری انجام شود و اگر کالا مشمول فهرست استاندارد اجباری باشد باید نمونه ای بصورت رندوم توسط یکی از شرکت های ایرانی که مورد تایید بانک مرکزی ایران و سازمان استاندارد است اخذ و به ازمایشگاه دارای مجوز ایزو 17025 ارسال شود و اگر تمام نتایج با استاندارد مرجع ساخت کالا انطباق داشت در کنار سایر مدارکی که توضیح دادم ارائه می شود
پاسخ سوال دوم:
نمونه ای که بصورت تصادفی انتخاب می شود باید شماره سریال یا شماره ذوب ان در گزارش درج شود و در صورتی که بقیه کالا ها انطباق نداشت تقصیر شرکت بازرسی نخواهد بود و سازنده موظف به جبران خسارت طبق پروفرما اینوویس خواهد بود