استاد معین سلام. پروژکتوری جهت تعمیر وتعویض لامپ
HS (high pressure sodium) باز کردم دو قطعه یکی شبیه ترانس با ۲ کیلو وزن ودیگری شبیه درایور میباشد.این دو قطعه فقط خروجی داشته و قطعه کوچک تا ۵ آمپر تحمل دارد.قطعه کوچک در اینترنت بنام superimposed ignitor نام برده شده است.ولی قطعه بزرگ با توجه به نوشته های آلمانی نتونستم چیزی براش پیدا کنم. استاد سوال من این است.این دو قطعه چی میتونه باشد.رابطه شون با همدیگر ولامپ آمپر بالای سدیمی چیست.لطفا راهنمایی فرمایید
سلام دوست من بزرگه ترانس یا بالاست و کوچیکه با ترمینال سه شاخه اگنتور یا استارتر است فاز ورودی اول به ترانس وارد و از بعدی برای ترمینال Bاستاتر برده و نوا به Nاستاتر و گاز همان برای یک سر لامپببرید و خروجی LPاستاتر برای سر دیگر لامپ ببرید
سلام.ممنون از لطف تون.دوست عزیز میتوان از این بالاست بعنوان یک ترانس کاهنده یا افزاینده در جای دیگری استفاده کرد.اگر جواب مثبت است چگونه؟چون ورودی وخروجی آن مشخص نیست. وسوال دیگه اینکه از استارتر در چه مواردی بجز مورد بالا میتوان استفاده کرد.ممنون از راهنمایی تون
سلام دوست عزیز، همونطور که یکی از دوستان هم اشاره کردن، اون قطعات بالاست و استارتر (ایگنایتور) هستن.
این نوع لامپ ها برای راه اندازی مقدار زیادی ولتاژ و همچنین جریان ثابت نیاز دارن که با استفاده از بالاست و استارتر تامین میشن.
- بالاست (ترانسفورماتور):
- بالاست وظیفه تنظیم ولتاژ و جریان الکتریکی مورد نیاز برای راهاندازی و کارکرد صحیح لامپ را بر عهده دارد. لامپهای HPS نیاز به ولتاژ شروع بالا و جریان پایدار دارند که بالاست این شرایط را فراهم میکند.
- استارتر یا ایگنایتور:
- استارتر (یا ایگنایتور) وظیفه تولید پالسهای ولتاژ بالا برای یونیزه کردن گاز داخل لامپ را دارد. این پالسها به راهاندازی قوس الکتریکی در تیوب کمک میکنند.
- راهاندازی لامپ:
- اعمال ولتاژ: زمانی که لامپ به برق متصل میشود، بالاست ولتاژ مناسبی را برای لامپ تأمین میکند. اما برای راهاندازی، نیاز به ولتاژ بسیار بالاتری است که توسط ایگنایتور تأمین میشود.
- تولید پالسهای ولتاژ بالا: ایگنایتور پالسهای ولتاژ بالایی (معمولاً در حدود 2 تا 5 کیلوولت) تولید میکند و آنها را به الکترودهای لامپ اعمال میکند. این پالسها باعث یونیزه شدن گاز داخل تیوب و ایجاد قوس الکتریکی میشوند.
کلا قطعات الکترونیکی و الکتریکی برای این مدل کاربردها رو مخصوص اون کاربرد میسازن. اگر شما بالاست رو باز کنید به یک ترانس افزاینده میرسید و میشه از اون ترانس به شرط اینکه مشخصات اون مثل تعداد دور سیم پیچ ها و جنس هسته و … رو بدونید در جای دیگه استفاده کنید ولی بهتره که از هر قطعه برای کاربرد مشخصی که براش ساخته شده استفاده کنید.
استارترها (یا ایگنایتورها) در موارد مختلفی در سیستمهای الکتریکی استفاده میشوند که نیاز به تولید ولتاژ اولیه بالا یا جرقه برای راهاندازی یک دستگاه یا فرایند دارند. مثلا در لامپهای فلورسنت، لامپهای متال هالید و … نیز نیاز به استارتر هست.
استارترها بسته به نوع کاربرد و طراحیشان میتوانند در انواع مختلفی از دستگاهها و سیستمها استفاده شوند که همگی به تولید ولتاژ یا جرقه اولیه برای راهاندازی یک فرآیند نیاز دارند ولی استفاده از یک استارتر برای یک کاربرد خاص در یکی سیستم دیگه پیشنهاد نمیشه.
درود برشما بزرگوار از این مدل چوک ها نمیتونید به صورت ترانس افزاینده یا کاهنده ولتاژ استفاده کنید تنها مورد استفاده بجز این مدل لامپها برای راه اندازی الکتروموتورهای با فرکانس ۶۰هرتز هست که اون هم تحت شرایط و قائده خاصی هست مورد دیگر مصرف برای محدود کردن جریان هست این مدل فقط یک سیم پیچ دارد و مانند ترانسفورمر یا اتو ترانسفورمرها سیم پیچ اولیه و ثانویه ندارند باعرض پوزش از همکارعزیزم مهندس معین بابت اظهار نظر راجع به ترانس امیدوارم توضیحات کمکتون کرده باشه پایدار باشید.