استاد سلام.آداپتور با ترانس خطی با خروجی های ۱.۵ تا ۱۲ ولت حداکثرجریان خروجی یک آمپر با یک برد بسیار ساده باز کردم که مشکلش این بود که در ورودی پل دیود تمام ولتاژهای متناوب ۱.۵ تا ۱۲ از طریق یک سلکتور کشویی داشتیم ولی در خروجی پل دیود در تمامی حالتهای مختلف سلکتور یک ولتاژ ثابت ۱۹ یا بیست ولت داریم.یعنی خروجیهای دی سی ۱.۵ تا ۱۲ را نداریم.لذا پل دیود وهمچنین خازن صافی مربوطه را عوض کردم فرقی نکرد.
خازن هزارمیکرو فاراد۱۶ ولت را از مدار حذف کردم ولتاژهای ۱.۵ تا ۱۲ ولت خروجی هم درست شد ولی به محض اینکه خازن خود مدار ویا خازن نو دیگری را که وصل میکنم خروجی پل دیود ونیز خروجی پس از خازن ۱۹ ویا ۲۰ ولت برای تمامی ولتاژها یکسان میگردد…استاد لطفا راهنمایی فرمایید.تشکر
سلام دوست عزیز، شماتیک مدار رو دارید؟ مدار به نظر ساده ای هست و درآوردن شماتیکش باید کار آسونی باشه. به نظر میاد که ترانس خطی شما چندین سیم پیچ داره که هرکدوم داره یکی از ولتاژ ها رو میسازه و سلکتور شما یکی از اون سیم پیچ ها رو به ادامه مدار وصل میکنه. خازن هم که داره ولتاژ رو صاف میکنه. بنابراین کمی عجیب هست که اضافه کردن خازن داره مشکل ایجاد میکنه و به نظرم یا مشکل از سلکتور هست و یا خود pcb آسیب دیده.
با سلام مجدد خدمت استاد.فرمودید شماتیک مدار تهیه وارسال کنم.اطاعت امر شد.شماتیک وپشت خود برد را جهت ملاحظه شما لود کردم.
استاد لازم به توضیح است چهار سوراخ ریز اطراف خازن قابل مشاهده در شماتیک وهمچنین در برد هنگام تحویل آداپتور از مشتری خالی از هرگونه قطعه الکترونیکی بوده است.لذا اگر لازم است در آن محلها قطعه ای لحیم شود بفرمایید
قابل ذکر است تستی بصورت زیر خارج از برد انجام دادم که قابل تامل است که می تونه احتمال خرابی هر قطعه دیگر در برد را منتفی کند:
استادخروجی های ترانس را بدون اینکه وارد برد شوندوبدون استفاده از سلکتور مستقیما وبه نوبت هر ولتاژ را با منفی یا همان سر مشترک به یک پل دیود در خارج مدار دادم وخروجی پل دیود را هم به یک خازن ۱۰۰۰میکرو ۲۵ ولت وصل کردم.استاد نتیجه همان بود که در خود برد نشان داده میشد.یعنی با وجود خازن در تمامی ولتاژها خروجی ۲۰ ولت ثابت ولی با حذف خازن ولتاژها دقیقا ۱.۵ …تا ۱۲ ولت را نشان داد.برای خنده:نکنه کشف جدیدی در علم الکترونیک تلقی شود.استاد تقاضا دارم بدلیل حس کنجکاوی واینکه ۱۰ روز رو این مسئله مطالعه میکنم در این مورد مثل همیشه کمک فرمایید چون یک امر بدیهی علمی خلاف نشان میدهد مگر اینکه بفرمایید ترانس خراب است.در صورتیکه این ترانس تمام هفت ولتاژ خروجی را دقیقا تولید میکند.ممنون از اینکه وقت میگذارید.
قطعا یک قسمت از تست اشتباه هست و یا دستگاه اندازه گیری شما دچار مشکل شده ( حتی ممکن هست مد ac و dc مولتی متر رو اشتباه گذاشته باشید)
این تست رو لطفا انجام بدید.
از خروجی های ترانس، فقط یکی (مثلا ۶ ولت رو) جدا کنید و بقیه رو بدون اینکه به جایی اتصال پیدا کنن رها کنید.
این خروجی ۶ ولت رو با گراند اول توسط تست ac مولتی متر ببینید که چند هست. با فرکانس متر هم تست کنید مطمئن بشید که فرکانس برق شهر رو داره.
حالا پل دیود رو بهش اضافه کنید و خروجی رو هم فرکانس بگیرید و به من بگید عددش رو. خروجی رو با تست dc ولتاژش رو بگیرید و اعلام کنید. حالا خازن رو اضافه کنید با در نظر گرفتن پایه های مثبت و منفی و باز هم نتیجه تست فرکانس و تست ولتاژ dc رو اعلام کنید.
نکته مهم این هست که وقتی ورودی مدار شما فقط ۶ ولت باشه، امکان نداره ولتاژ شما با این مدار بالاتر از اون بره. احتمالا یک نکته ظریف در اندازه گیری و یا مدار تست اشتباه شده. اگر ممکن هست، نتیجه تست رو ارسال کنید اینجا. حتی اگر دوست داشتید، یک ویدیوی کوتاه بفرستید و تست رو انجام بدید.
سلام وتحیت.استاد برابر اوامر شما برد را از ترانس جدا کردم لذا تمامی خروجی های ترانس رها شدند. برابر اوامر ولتاژ ۶ ولت آن را مورد تست برابر آنچه که گفته بودید قرار دادم.نتیجه ای که دیدم این بود که در چند بار تست، خروجی خازن فرق میکرد. .که احتمال میدم با گرم وسرد شدن ترانس باشد.بشرح زیر
همچنین برای یکی دیگه از خروجیها نیز که 5.2ولت میباشد این تست را انجام دادم که در یک مرحله خروجی پس از خازن 8.88 ودر مرحله دیگر 16.70 نشان داد.(زمان میان هر مرحله با مرحله دیگر حدود نیم ساعت میباشد.ودر تمامی وقت تست ؛ ترانس متصل به برق ۲۲۰ ولت بوده است)
استاد سوال اینکه اگرعلت متفاوت بودن خروجی پس از خازن را فرض کنیم بدلیل گرم وسرد شدن ترانس باشد پس چرا در تمام زمان طول تست؛ خروجی پس ازپل دیود (بدون خازن)،تغییر نمیکرد.ممنون از سعه صدر شما.
همچنین برای کلیه ولتاژهای خروجی پس ازپل دیود ونیز پس از خازن،فرکانس عددهای متغیری را نشان میداد وسپس صفر میشد.
به نظرم اگر از سلامت خازن اطمینان دارید، مشکل باید از ترانس باشه. شاید یک اتصالی کوچک بین سیم پیچ های داخل ترانس رخ داده. به نظرم اگر فرکانس هم عدد های مختلفی نشان داده میشه، دیگه با مولتی متری که دارید نمیشه بیشتر آزمایش کرد. نیاز به اسیلوسکوپ هست که بشه سیگنال ها رو کامل دید. حدس من این هست که دستگاه اندازه گیری شما دچار مشکل شده. مود ac و dc رو درست ست میکنید؟ وقتی خازن رو در مدار قرار میدید، خروجی پل دیود دیگه نباید نوسان شدید بکنه و باید مولتی متر روی مود dc باشه ولی بدون خازن باید روی مود ac تست بشه.
پل دیود حتما سالم هست؟