بررسی طرز کار ترایاک در رله SSR و حالت کلید صفرویک

سلام استاد معین وقت بخیر خسته نباشید
در مبحث ترایاک ورله ,ssr که از ترایاک به عنوان کلید استفاده میشود وبحث کنترل فاز نیست شما گفتید از مدار زیرو کراس دتکشن برای استارت گیت در نقاط صفر استفاده میشود نمیشود گیت دائم وصل باشد؟چون در ssr که من باهاش کار کردم ۳تا ۳۰ ولت dcمیدیم و به عنوان رله عمل می‌کنه اینجا دیگه چه نیازی به مدار زیرو کراس دتکشن هست ؟گیت دائم وصل باشد موردی پیش میاد ؟ حالتی که ولتاژ مثبت است که گیت متصل است و حالتی که ولتاژ روبه صفر میرود چون دائم گیت متصل است خودش استارت میکند با این تفسیر چه نیازی به استارت در نقطه صفر داریم ؟ گیت دائم وصل باشد نمیشود ؟ آیا؟

سلام دوست عزیز، در ترایاک ها، اگر شما گیت رو دائم تحریک کنید، در اولین گذر از صفر، ترایاک خاموش میشه. برای اینکه همیشه ترایاک روشن بمونه، گیت رو به گونه ای وصل میکنن که همفاز با برق شهر بشه. اینطوری وقتی که برق شهر از صفر گذر میکنه، تحریک هم صفر میشه و مجدد انجام میشه. بنابراین بعد از هر گذر از صفر، ترایاک مجدد تحریک میشه.

در دوره شما خودتون ترایاک را در برق شهر وبا استفاده از لامپ رشته ای با استفاده از مقاومت و خازن روشن کردید بدون نیاز به مدار زیرو کراس و روشن هم ماند که تحریک دائم بود ولامپ روشن ماند مگر نه اینکه برای روشن شدن ترایاک باید جریان بین گیت و a1برقرار بشه و جریان hold هم به اندازه کافی باشه ؟پس برای زمانی که ما قصد کنترل فاز نداریم و صرفا به عنوان یه کلید استفاده کنیم چه نیازی به مدار زیرو کراس دتکشن هست؟ زمانی که ولتاژ از صفر عبور کنه باز هم جریان گیت هست چون جریان گیت یه سره وصل هست من متوجه نشدم وقتی گیت یه سره وصل هست موقع عبور از صفر مگه استارت نمیشه ؟

کاملا درسته، من هم در پاسخ همین رو اشاره کردم. اگر تحریک دائم با ولتاژ ثابت انجام بشه کار نمیکنه. ولی اگر تحریک همفاز با برق شهر باشه (یعنی با خود برق شهر با مقاومت تحریک کنیم) نیازی به زیروکراس نیست به این علت که زیروکراس داره به صورت اتومات انجام میشه.