سلام جناب مهندس
پنلی با مشخصات فوق و با ضربه خوردگی کوچک حداکثر 38 ولت خروجی دارد درجایی که از شبکه دورهست میخوام 2 تا لامپ 12 ولت dc رو روشن کنم و نیز یه باتری 12 ولت هم شارژ کنه که در طول شب 3 الی 4 ساعت بشه ازش استفاده کرد ؟
چه مداری و رگولاتوری و چه باتری(ولتاژ و جریان ) پیشنهاد میکنید و مدار ناظر شارژ باتری چه چیزی انتخاب کنم ؟
میخوام کاربردی باشه و مدار ناظر شارژ باتری خوبی داشته باشه و بعد از شارژ باتری ولتاژ روی باتری رو قطع کنه که همیشه ولتاژ 12 ولت روی باتری نباشه .
سلام دوست عزیز، سوال شما در دسته تعمیرات الکترونیک هست ولی احتمالا دسته بندی دیگری باید انتخاب کنید براش.
کلا تجهیزاتی که نیاز دارید یک مدار شارژ مناسب به همراه یک باتری هست که عملیات شارژ رو انجام بدن و یک مدار تولید کننده ولتاژ مناسب خروجی هست که بسته به وات و اینکه ac باشه یا dc متفاوت هست. طراحی این مدارها کار آسونی نیست و پیشنهاد میکنم که از تجهیزات موجود در بازار استفاده کنید و از متخصصین پنل های خورشیدی کمک بگیرید.
اگر همچنان علاقمند به طراحی مدار هستید، ابتدا باید با توجه به نیاز های ولتاژ و جریان باتری مناسب رو انتخاب کنید. نوع باتری هم بسیار مهم هست. بسته به نوع باتری باید جریان و ولتاژ شارژ اون باتری رو در نظر بگیرید و با استفاده از آی سی های کنترل شارژ، مدار شارژ رو طراحی کنید. حتما باید سنسور دما و مدار قطع رو هم در نظر بگیرید برای ایمنی.
قسمت دیگر طراحی میشه تولید خروجی مطلوب. باتری ها ولتاژ رو به صورت dc ذخیره میکنن و خروجیشون هم dc هست. اگر خروجی مد نظر شما هم dc هست میتونید با از یک مدار buck یا boost استفاده کنید. (بسته به اینکه ولتاژ باید بالا بره یا پایین که بسته به نوع باتری انتخاب شده داره) این مدارها هم ماژول آماده دارن و هم در دیتاشیت آی سی هاشون نمونه مدار وجود داره.
اگر هم خروجی مد نظر ac هست که کار خیلی خیلی سخت میشه و باید یک مدار اینورتر بسازید که dc رو به ac تبدیل کنه که نیاز به دانش بسیار بالایی در الکترونیک قدرت داره.
با توجه به مواردی که در سوال مطرح کردید، یک باتری ۱۲ ولت با یک مدار شارژ با آی سی کنترل شارژ (ماژول آماده آی سی های کنترل شارژ هم در بازار باید پیدا بشن) به همراه یک رگولاتور سوییچینگ از نوع buck باید نیاز شما رو رفع کنه.