در زمانی که مبدل به مشکل می خوره یا یک واحد به مشکل می خوره ما باید چطور جمع آوری دیتا انجام بدیم
آیا میشه شبیه سازی مبدل را با هایسیس انجام داد و نخواد با HTRI این کار را انجام دهیم و اینکه مثلا من مبدلم به مشکل رو برو شده و دماهای من MIT نمیکنه باید چطور ضریب رسوب این مبدل را پیدا کنم مثل زمان طراحی از DESIGN BASIS پروژها و یا تجربیات شرکت ها و یا را حل دیگه ای داره
با سلام
برای پاسخگویی به سوال شما موارد ذیل رو لطفا توجه فرمایید :
برای شبیهسازی و تحلیل مشکلات در مبدلهای حرارتی و دیگر واحدهای صنعتی، ابتدا باید دادهها را به صورت دقیق و جامع جمعآوری کنید تا بتونید به درستی علت مشکلات را شناسایی کنید.
جمعآوری دادهها :
دما و فشار ورودی و خروجی مبدلها، جریانها و دیگر نقاط کلیدی سیستم را باید ثبت کنید.
دبی جریانها، دمای سیالات، ویسکوزیته و دیگر خواص فیزیکی و شیمیایی.
مشاهده و ثبت مشکلات عملیاتی
بطور کلی میتوان مدسازی و شبیهسازی مبدل حرارتی (مثل مبدلهای پوسته و لوله) را در HYSYS انجام دهید. نرمافزار HYSYS ابزارهای مناسبی برای شبیهسازی مبدلها دارد، و در صورتی که طراحی اولیه را در اختیار دارید، میتوانید شبیهسازی کنید و بررسیهای لازم را انجام دهید. این نرم افزار میتواند با دو نرم افزار Aspen EDR & HTRI کوپل شده و محاسبات مبدل انجام شود.
نحوه تعیین ضریب رسوب :
برای محاسبه ضریب رسوب یا “fouling resistance” در مبدلها، روشهای مختلفی وجود دارد:
- بسیاری از شرکتها و مراجع صنعتی برای طراحی مبدلها از دادهها و تجربیات خود برای تعیین ضریب رسوب استفاده میکنند. این اطلاعات معمولاً در اسناد پروژهها یا گزارشهای طراحی در دسترس است.
- در پروژههای طراحی اولیه، معمولاً از اطلاعات طراحی مانند Design Basis برای تعیین ضریب رسوب استفاده میشود. این ضریب معمولاً به عنوان یک مقدار اولیه برای طراحی وارد محاسبات میشود و بعد از نصب و بهرهبرداری، بر اساس عملکرد مبدل و تجربیات عملی، تغییرات داده میشود. میتوان از استاندارد TEMA نیز برای تعیین ضریب فولیتگ در مرحله مهندسی استفاده کرد.
- در بسیاری از موارد، ضریب رسوب از طریق آزمایشهای عملیاتی که تحت شرایط خاص انجام میشود، تعیین میشود.
با تشکر