خیلی ممنون ، پاسخ خیلی کاملی بود، فقط این مولتی پلاکسر یک آی سی هستش؟
بله، آی سی هست. توی اینترنت خرید آی سی مولتی پلکسر رو سرچ کنید به نتیجه می رسید. دیتا شیتشون رو هم حتما مطالعه کنید.
تا اونجایی که من فهمیدم تعدادgpio های esp8266 بسیار محدود و در حد یکی دوتا ست. میتونم کنارش یک میکروی دیگه کار بزارم و با ارتباط سریال بین دو میکرو و ارسال داده از طریق esp به میکروی دیگه تعداد بیشتری gpio داشته باشم. مثلا برای esp از طریق اینترنت یک رشته مثلا turnongpio3 رو براش می فرستم. و esp هم از طریق ارتباط سریال این واژه رو برای میکروی دیگه می فرسته. و میکروی دیگه با توجه به واژه و رشته ی دریافت شده ، مثلا پایه سه را high می کند.
@Mehrad#1058 خیلی ممنون ، پایخ خیلی کاملی بود، فقط این مولتی پلاکسر یک آیرسی هستش؟
تعداد پایه های قابل استفاده esp8266 از یکی دو تا بیشتر هست.
این مطلب رو بخونید:
esp8266 pins
ولی اگه باز هم کم بود، هم می تونید از ایده ای که دارید استفاده کنید و هم می تونید از multiplexer ها استفاده کنید. multiplexer ها قطعاتی هستن که می تونید با استفاده از پین های select، خروجی های مورد نیازتون رو قطع و وصل کنید. توی اینترنت سرچ کنید و در موردشون تحقیق کنید. در واقع منطقشون شبیه باینری هست. در باینری شما با یک رقم می تونید ۲ تا عدد بسازید. با ۲ رقم می تونید ۴ تا عدد بسازید و با n رقم می تونید ۲ به توان n عدد بسازید. در multiplexer ها هم شما می تونید با ۲ پین gpio از میکرو، ۴ پین خروجی رو کنترل کنید. با ۳ تا می تونید ۸ تا کنترل کنید. یعنی شما ۳ تا پین از میکرو رو به multiplexer وصل می کنید و اون با توجه به اینکه این ۳ پین چه عدد باینری رو دارن نشون می دن، یکی از ۸ تا خروجی خودش رو روشن می کنه و شما با ۳ پین تونستید ۸ تا پین رو کنترل کنید.
مثلا اگه شما هر سه پین رو روشن کنید میشه عدد 111 که میشه عدد ۷ و خروجی ۸ روشن میشه. (چون از ۰ شمرده میشه) اگه پین ها به صورت 101 روشن باشن میشه عدد ۵ و خروجی ۶ روشن میشه.