با سلام خدمت شما استاد ارجمند
ممنون میشم این چند سوال را پاسخ دهید؟
1- برداشت من در مورد نحوه آرایش ترانس های HV/MV صحیح است که بگوییم سمت ثانویه را به این دلیل مثلث در نظر میگیریم که هارمونیک در لوپ گیر کند و به سمت اولیه منتقل نشود و به همین خاطر و با توجه به مسائل اقتصادی بتوانیم سمت اولیه را ستاره درنظر بگیریم؟
2- معمولا سایزینگ ترانس بر اساس normal load انجام میشود یا peak load
3- در اسلاید صفحه 29 ترانسفورماتور نسبت تبدیل ترانس mv/mv را فرمودید 33/6.3 ، این نسبت تبدیل بدون درنظر گرفتن UK% هستش ، درسته؟
4- امکان ارسال نمونه لیست بار و سایر فایل هایی که در آموزش صحبت کردید هست؟
سلام مهندس جان وقت شما بخیر
۱ـ در حقیقت در ترانسفورماتورهای HV/MV معیار اقتصادی بوده مثلاً در سطح ولتاژ 230/33KV و یا 132/20 KV چون سمت اولیه دارای سطح ولتاژ بسیار بالا بوده پس سمت اولیه ستاره لحاظ می گردد که بر روی هر سیم پیچ ترانس 1.733 برابر کمتر از ولتاژ خط افت می کند و لذا از لحاظ عایقی به صرفه می باشد زیرا عایق با سطح ولتاژ ارتباط دارد و جریان با سطح مقطع و چون سطح ولتاژ سمت اولیه بالا بود معیار جریان تاثیر گذار نبوده و معیار ولتاژ و عایق بوده.
اما در سطح ترانسفورماتورهای HV/MV معیار هارمونیک تاثیر گذار نبوده اما همانگونه که در دوره عرض کردم هارمونیک سوم در آرایش مثلث در یک Loop گیر می افتد و به شبکه وارد نمی شود و اما برای مصارف داخلی پست و همچنین خطای تکفاز با زمین حتما سمت ثانویه که آرایش مثلث دارد توسط زمین مجازی و توسط ترانس زیگزاگ زمین می گردد.
اما موضوع هارمونیک ها بیشتر در سطح ولتاژ LV و MV با سطح ولتاژهای زیر 6 کیلوولت وجود داشته آن هم به خاطر بارهای غیر خطی مانند رکتیفایرها و …
2- این سایزینگ بستگی به شناخت بارهای پلنت دارد و اختلاف در ضریب بارهای Standby دارد یعنی اگر واقعا توان اصلی بارها را می دانیم و وندورها مشخص هست از روش نرمال استفاده می کنیم چون در زمان سایزینگ ترانس 20% را لحاظ می کنیم اما در پروژه های نفت و گاز کارفرما الزام دارد از روش Peak Load استفاده شود.
3- خوب ما داخل ترانسفورماتورها تلفات داریم یعنی زمانی که جریان نامی از ترانس عبور می کند تلفات افزایش می یابد RI2 جهت جبران این تلفات که در حالت نامی بتوانیم از کل ظرفیت ترانس استفاده کنیم معمولا آن 5% تلفات را در ولتاژ ثانویه لحاظ می کنیم.
درخصوص ارتباط تلفات با Uk% نمی شود گفت ارتباط ندارد و مستقل هست من در طول دوره ارتباط آنها را عرض کرده ام که Uk% هم معیار امپدانسی دارد و هم معیار ولتاژی چون با تلفات و امپدانس داخلی ترانس ارتباط دارد و اما استاندارد IEC60076-5 نیز مطابق با توان ترانس Uk% را مشخص کرده است.
4- در خصوص مدارک پروژه مانند Load List و SLD یک ایمیل ارسال کنید تا برای شما ارسال گردد اما در خصوص فایل های آموزشی پوزش می خواهم.
t.t.sanat2011@gmail.com.
ممنون از پاسختون
ممنون میشم اون فایل هایی که براتون امکان پذیر هستش را ارسال بفرمایید : m_karbasi1988@yahoo.com
سلام وقت شما بخیر
لطفا ایمیل ارسال بفرمایید.
t.t.sanat2011@gmail.com