یکسوسازی ولتاژ و جریان متناوب به روش سوییچینگ و چینش fly back

سلام مهندس.من میخواستم 220 به 12 ولت و بعد 5 ولت تبدیل کنم و داخل مدارم داشته باشم.یک از روش ها
همون روش خطی هست که ترانس بزرگ میگذاریم و پل دیود و رگولاتور.اما فرمودین یه روش سوییچنگ هم هست.اما من تحقیق کردم نوشته بودند این سوییچینگ ها تبدیل dc به dc هست.توضیح میدید چطوریه؟یعنی همشون اول پل دیود میخوان؟

یکی از آی سی های پرمصرف در ایران سری TNY هستن از شرکت power integrations و یک سری نرم افزار هم دارن که شما ورودی و خروجی مد نظرتون رو بهش میدید و براتون با همین سری آی سی ها مدار پیشنهاد میده. تنها قسمتی که شاید یکم سخت باشه برای پیاده سازیش، قسمت PCB هست که باید نکات خاصی رو رعایت کنید و همچنین ترانس هست که باید بدید براتون بپیچن. (ترانس رو نمی تونید آماده بخرید، چون تعداد سیم پیچ و تعداد دور و … برای هر مدار متفاوت هست و باید بسته به طراحی بدید براتون بسازن)

مرسی مهندس.ممنون که سوالات خارج از بسته رو هم جواب میدید.لطف رو در حق ما کامل کردید.

ممنون مهندس معین.توضیح کامل بود.اگه لازم شد از نرم افزار pi expert یا همون سایت شرکت ti یه مدار فلای بک درست میکنم.البته نسبتا پیچیدس و دانش میخواد.از دانش شما و کتابهای موجود در صورت نیاز استفاده میکنم.مرسی

سلام، نتیجه گیری شما درسته. flyback برای تبدیل dc به dc استفاده میشه. ولی یکی از مهم ترین کاربردهاش در تبدیل ac به dc هست به این صورت که ولتاژ سینوسی ۲۲۰ ولت با یکسوساز نیم پل و یا تمام پل، به صورت یکسو تبدیل میشه و بعد با استفاده از یک خازن با مقدار چند میکروفاراد با ظرفیت ولتاژ ۴۰۰ولت، این ولتاژ رو تا حد خوبی به یک ولتاژ dc با سطح ولتاژ حدود ۳۱۰ ولت تبدیل میکنن.
حالا نوبت ترانس هست. نکته ای که ترانس داره، اینه که فقط سیگنال های غیر ثابت از ترانس عبور می کنن (مشتق نسبت به زمان نباید صفر باشه). تکنیک مهم flyback این هست که حالا با استفاده از یک آی سی کنترلر سوییچینگ، میاد پالس های فرکانس بالا ایجاد میکنه روی سیم پیچ اولیه ترانس و در نتیجه روی سیم پیچ ثانویه هم این سیگنال با نسبت تبدیل ترانس دیده میشه. حالا با گذاشتن یک فیلتر روی خروجی (سیم پیچ ثانویه)، این پالس ها تبدیل به یک ولتاژ dc روی خروجی میشن و بعد یک feedback برمیگرده داخل آی سی که چک کنه ولتاژ به اندازه درست هست یا نه. این فرکانس بالا و این تکنیک باعث میشه که ترانس استفاده شده در این مدار خیلی خیلی کوچک بشه و دیگه احتیاجی به ترانس های بزرگ نیست. پس در واقع کل این مدار مبدل ac به dc، همون اول ac رو dc میکنه با ولتاژ بالا و در واقع در ادامه میاد dc بزرگ رو به یک dc کوچک تبدیل میکنه.