بار عرض سلام و درود فراوان بر استاد خستگی ناپذیر استاد مرادی عزیز
استاد عزیزم می خواستم بدونم که الان ما پیچیدن ترانسفورماتور ها رو یادگرفتیم
ایا الان من بخوام یک ترانسی بپیچم که برق ۲۲۰ منزل رو به من سه فاز ۲۲۰ بدهد که امکان کم و زیاد کردن فرکانس رو هم داشته باشم میتونم بپیچم ایا امان پذیر است
علت پیچیدن این چنین ترانسی اینه که برای تست کمپرسور های کولر گازی و یخچال ، که جدیدا اینورتر شدن و برق مستقیم منزل نمیشه تستشون کنیم هست .
میدونید که مدتی هست که لوازم خانگی به سمت اینگونه موتور ها رفته که درایور داخل دستگاه میاد برق ۲۲۰ خونه رو میگیره و تبدیل به سه فاز ۲۲۰ میکنه ، البته به من اینجوری گفتن
مورد بعد اینکه ایا این سه فاز ۲۲۰ با اون سه فاز ۳۸۰ فرق داره ؟ البته میونم که برق سه فاز امریکایی ۲۲۰ است . منظورم در این مورد کمپرسور ها است.
و مورد بعدی اینکه واقعا من نمی دونم سه فاز ۲۲۰ هست یا سه فاز ۳۸۰ فقط اینگونه شنیدم
و اخرین مورد اینکه ایا میتونم ترانس ۲۲۰ به سه فاز ۳۸۰ درست کنم ، برای تست الکترو موتور های سه فاز
درود بر شما در بسته تقدیمی حداکثر تا ترانسها و اتو ترانسهای تکفاز زیر 2KW گفته شده ترانسهای قدرت و ترانسهای جوشکاری و ترانسهای با هسته آلفا و بقیه گفته نشده و خود کلاس دیگری را میطلبد در ضمن داخل اینگونه وسایل از برق سه فاز استفاده نمیشود بلکه همانند موتور ماشین لباسشویی موتور آن سه فاز پیچیده میشود و بصورت تکفاز با استفاده از خازن راه اندازی میشود و برای کم یا زیاد کردن فرکانس باید از اینورترهای متغییر که بسیار گران قیمت هستند استفاده شود برای تست الکتروموتورهای 3فاز نیز میتوانید با خازن بصورت تکفاز راه اندازی کنید
بسیار ممنون
استاد عزیزم اگه بخوام دوره تکمیلی و یا همون درجه یک رو ببینم کدوم دوره رو باید بگیرم و ایا اونم خود شما استادش هستید
متاسفانه به دلیل عدم امکانات لازم جهت آموزش درجه یک هیچ آموزشگاهی وجود ندارد اما بعضی از اساتید بصورت خصوصی آنهم بصورت تک درس آموزش میدهند (مثلا موتورهای دالاندر یا کسر شیار ) برای اطلاع بیشتر با آقای مهندس جداری تماس بگیرید
با سلام خدمت شما جناب زارع با توجه به فرموده های استاد مرادی یه نکته کوچک رو به شما بگم من مغازه سیم پیچی الکتروموتورهای خانگی و صنعتی رو دارم اگه بعضی الکتروموتورهای 3 فاز رو دیده باشید یه پلاک شناسایی داره که مشخصات فنی دستگاه روی اون نوشته شده از قبیل ار پی ام یعنی مقدار دور و چرخش روتور بر حسب دقیقه مثلا 2800 یا 1400دور یه گزینه کیلو وات و یکی دیگه ولتاز هستش در اون قسمت حک شده 220/380 که اگه اون الکتروموتور در حد 2 کیلو وات باشه میشه با یه خازن اون رو راه اندازی کرد اما اگه از 2 کیلو بیشتر باشه توان راه اندازی اون با خازن رو نداره اما در بعضی الکتروموتور ها روی پلاک نوشته شده 380/660 که به اون الکتروموتور به اصطلاح فنی الکتروموتور 2 ضرب گفته میشه که حتما باید از برق 3 فاز استفاده بشه و برق 220 شهری عملا در اون دستگاه هیچ تاثیری نداره و نمیتونه اون الکتروموتور رو به کار بندازه / در واقع باید بگم مجموع 3 تا فاز یک کابل میشه 380 که در هر کابل 3 فاز یک سیم نول هم وجود داره که هر رشته از اون فازها با اون سیم نول میشه یک برق 220 که با برق خونگی هیچ فرقی نداره فقط فیوز به کار رفته در کنتور یا تابلو برق با فیوز خونگی فرق داره چند سال پیش اکثر کنتورهای خانگی فیوز 15 امپر داشتن و فیوز کنتور صنعتی 25 امپر بود یعنی 3 تا 25 امپر که میشه 75 امپر امروزه در تمامی کنتورهای خانگی هم فیوز 20 یا 25 امپر نصب شده // خب پس با این حساب اون کمپرسور مد نظر شما رو هم فکر کنم میشه با یه خازن 80 میکرو فاراد موقت راه اندازی کرد امیدوارم حرفام درست باشه و اطلاعات غلط نداده باشم
با تقدیم ادب و احترام مرادی هستم و باید خدمتتان بگم که تمامی مواردی که فرمودید در بسته خریداری شده بصورت کامل آمده ولی بخاطر علاقه شما به مطالبی که آورده اید چند نکته من اضافه میکنم اول اینکه ولتاژهای ذکر شده روی پلاک مشخصات همیشه از ولتاژ زیاد به کم قید میشود مثلا 660/220 که ولتاژی که اول می آید ولتاژ ستاره و دومی ولتاژ مثلث میباشد که همانطور که فرمودید اینگونه موتورها دو ضرب راه اندازی میشوند و توضیح تمامی آنها در بسته موجود است و ولتاژ 380 اختلاف سطح بین دو سیم از برق سه فاز است نه مجموع سه سیم و بله روی تیرهای انتقال برق ما سه سیم بعنوان فاز اول . فاز دوم و فاز سوم و یک سیم نول و یک سیم مربوط به روشنایی شب داریم که این سیم در اختیار اداره برق هر منطقه میباشد و هر کدام از فازها با نول دارای ولتاژ 220 میباشند لازم است گفته شود که فیوز خانگی در برق سه فاز هم استفاده میشود مگر اینکه در تابلوهای ورودی با آمپرهای بالا باشد که معمولا از فیوزهای کاردی بهره میبرند دوست من در برق سه فاز مجموع فازها در آمپراژ قید نمیشود بلکه اگر هر فاز مثلا 25 آمپر باشد آنرا سه فاز 25 آمپر میگویند و برای محاسبه خازن جهت تکفاز کردن موتورهای سه فاز در بسته کاملا توضیح داده شده و میتوان موتورهای بالای 2 کیلو وات را نیز با خازن راه اندازی کرد ولی به دلیل افت قدرت زیاد توجیح اقتصادی نداشته و عملا در کتابها کسی آنرا پیشنهاد نداده