پراب نرمال در کالیبراسیون حساسیت

با سلام
در کالیبراسیون حساسیت پراب نرمال فقط به صورت خلاصه بلوک های flat Bottom Holler معرفی شد و مثال و کاراییش بیان نشده. آیا تو صنعت زیاد لازم نمیشه؟ چون به نظر پراب نرمال فقط در ضخامت و لمینیشن کارایی داره و فقط نیاز به کالیبراسیون مسافت داره. کجاها کالیبراسیون حساسیت بدرد میخوره و چگونه؟
با تشکر

سلام و خسته نباشید.
نه اتفاقا در پروب نرمال هم کالیبراسیون حساسیت مهم هست. بطور کلی در تست اولتراسونیک علاوه بر تنظیم مسافت، تنظیم دسی‌بل هم اهمیت داره.
اما اگر بخوام پاسخ جامع‌تری به شما بدم، ببینید ما در چند مورد از پروب نرمال استفاده می‌کنیم. یکی برای ضخامت سنجی هست دیگری برای تست تورق یا لمینیشن و سومی برای پیدا کردن ناپیوستگی‌های دیگر فرآیندها، بشرطی که پروب نرمال برای پیداکردنشون مناسب باشه.)
هم در مرود دوم و هم سوم تنظیم دسی‌بل بسیار بسیار مهم هست. استانداردهای مختلف برای تنظیمات دسی‌بل و کالیبراسیون حساسیت، تکنیک‌های متفاوتی رو ارائه می‌دن. مثلا استاندارد ASTM A435 راه بسیار ساده‌ای رو پیشنهاد می‌ده که توش، باید از دیواره پشتی (Back wall) اکو بگیریم و با رسوندن ارتفاعش با استفاده از کلید Gain یا دسی‌بل به ارتفاع خاصی از صفحه، دسی‌بل تنظیم شه و بعبارتی کالیبراسیون مرجع صورت بگیره. اما در استاندارد دیگری ممکنه مدل رسم خط DAC همچنانکه در پروب زاویه‌ای مرسوم هست، ابلاغ بشه. در اون صورت بلوک‌های دارای Flat Bottom Hole دار بکار میان.
دو بلوک مهم در این زمینه عبارتند از Area Amplitude Block و Area Distance Block. با هر دوی اینها می‌شه خط DAC رسم کرد و رسمش هم بسیار ساده‌تره از اونچه در پروب زاویه‌ای رخ می‌ده. مثلا از نزدیکترین سوراخ به سطح بلوک اکو می‌گیریم و دسی‌بل رو باهاش تنظیم می‌کنیم و سپس یکی پس از دیگری سوراخ‌های بعدی و به این وسیله خط DAC بسادگی رسم می‌شه. توضیح چگونگی رسم این خط (که به همین سادگی‌ای که من اینجا توضیح دادم هست) در استانداردی که باهاش کار می‌کنید یا خواهید کرد، خواهد بود و از این نظر نگران نباشید و دغدغه‌ای نداشته باشید.