سلام جناب مهندس معین .
شما در ویدیو اموزشی فصل اول قسمت 1 گفتید که مقاومت رنگی ثابت 22 اهمی اینجوری خونده میشه که یکان و دهگان کنار هم اند و ضریب که مشکی هست یعنی 0 ضرب در 10 میکنیم . به نظرم میاد درست متوجه نشدم ,زیرا در مقالاتی که من خوندم یه خورده فرق داشت که گیجم کرده . اگر میشه یک توضیح کوچیک بدید, ممنون میشوم.
سلام دوست عزیز، چیزی که در آموزش گفتم این هست که عدد اول و دوم رو کنار هم بذارید، بعد ضرب کنید در ۱۰ به توان عدد سوم. (هر عدد به توان ۰ میشه ۱. پس ۱۰ به توان ۰ هم میشه ۱)
این توضیح دقیق نحوه خوندن رنگ مقاومت ها هست. اما یک روش آسونتر هم هست که بیاید عدد اول و دوم و بذارید کنار هم و به تعداد عدد سوم جلوش 0 بذارید. مثلا در مورد همون مثال شما، عدد حلقه های رنگی ۲ و ۲ و ۰ هستن. پس میشه ۲۲ که باید به اندازه عدد سوم جلوش صفر بذاریم. ولی چون عدد سوم ۰ هست، باید ۰ تا ۰ بذاریم که خب یعنی هیچی نباید بذاریم. پس میشه ۲۲ اهم.
یک مثال دیگه: حلقه ها به ترتیب ۱ و ۰ و ۳ هستن. عدد اول و دوم رو کنار هم میذاریم میشه ۱۰ و جلوش ۳ تا صفر میذاریم. میشه ۱۰۰۰۰ که میشه ۱۰ کلیواهم.
اگر هنوز براتون مبهم هست همینجا بپرسید که سعی کنم با مثال های بیشتر قضیه رو براتون جابندازم.
اگر این قوانین رو برای عمل ضرب در ریاضی نوشتید، درست نیستن.
عدد مثبت ضرب در عدد مثبت، جوابش یک عدد مثبت میشه. مثلا ۲ ضرب در ۳ میشه ۶ و دلیلی نداره که منفی باشه.
عدد مثبت ضرب در عدد منفی میشه یک عدد منفی. مثلا ۲ ضرب در -۳ میشه -۶ . در عمل ضرب، جابجا کردن ترتیب دو عدد که دارن در هم ضرب میشن، تاثیری در جواب نداره. پس -۳ هم ضرب در ۲ میشه -۶ همچنان.
عدد منفی ضرب در عدد منفی میشه یک عدد مثبت. مثلا -۲ ضرب در -۳ میشه ۶. پس قوانین درست به این صورت میشن:
هر عددی که در خودش ضرب بشه هم میشه خودش به توان ۲ (شما گفتید یا میشه خودش یا میشه 0 که اشتباه است)
هر عدد ضرب در 0 میشه 0
هر عدد به توان 0 میشه 1
در محاسبه مقدار مقاومت هم، عدد سوم، ضرب در دو عدد اول نمیشه. بلکه به تعدادش 0 گذاشته میشه. (یعنی دو عدد اول ضرب در ۱۰ به توان عدد سوم میشه)
@Mehrad#4804 سلام وقت تون بخیر و متشکرم از حوصله و وقتی که در اختیار بنده قرار دادید برای راهنمایی. بله با توضیحات کامل شما متوجه شدم و درمورد اون فرمول هم یک چیزایی تو ذهنم بود ولی
شما کاملترش کردی. باز هم تشکر میکنم.
@Mehrad#4798 سلام مهندس. بله روش های شما درست هست ولی یک روش که من تو ذهنم از دوره مدرسه که در زمان یادگیری جدول ضرب به ما یاد دادن این بود که من یادمه میگفتن هر عددی که در خودش ضرب بشه یا میشه خودش یا میشه 0. من روی این قانون ضریب خیلی مواقع تو مسئله ها محاسبه میکنم در هر کاری بغیر از الکترونیک.
اینجوری بود که مثبت ضربدر مثبت میشد منفی و بلعکس منفی در منفی میشد مثبت.تا حدودی درست در می آٓمد این بیشتر در کجاهای ریاضیات کاربرد داره؟ مثال با عکس: