سلام استاد وقتتون بخیر
بنده روی یک دستگاه موری سایکی CL-200 با کنترلر MSC-803 کار میکنم میخواستم روی یک قطعه کار یه شیار با R5 ایجاد کنم اما با هر دو روش یعنی هم با R هم با I و Kهیچ کدوم اجرا نمیکرد چندین روش رو امتحان کردم حتی مساوی هم گذاشتم بازم نمیخوند کد رو و ارور میداد یکی از ارور هاش ارور ARC بود که روی I و K میداد تا اینکه پارامتر هام رو به جای میلیمتر به میکرون نوشتم با R که بازم ارور میداد اما با I , K یه مسیر تقریبا مشابه رو طی کرد با ابزار قایقی زدمش ولی وقتی که از کار خارج شد مسیر به جای یه مسیر دایره ای یکم زاویه دار بود یعنی شبیه V بود بیشتر تا U میخوام بدونم مشکل دقیقا کجاست من برای دستگاه های متفاوت وقتی نه کتالوگ دارم نه منبع مطلع از کجا باید بفهمم چطور باید مشکل رو برطرف کنم توی اینترنت هم خیلی دنبال کاتالوگ گشتم نتونستم پیدا کنم.ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام خانم محسنی وقت شما هم بخیر
ماشین های سیکی معمولا با کنترلر فانوک یا میتسوبیشی کار می کنن و هر دو دستورهای G2/G3 رو با I ,K یا R باید جواب بدن.
لطفا متن برنامه ای که نوشتین رو همینجا بذارید و در صورت امکان از پنل ماشین هم یک عکس بذارین تا من بررسی کنم
بله استاد پشت دستگاه رو که باز کردم دیدم که میتسوبیشیه اگر کمکی میکنه باید بگم که پنل تاچه شاید کار کرده باشید باهاش عکسی که میذارم عکس شبیه سازه از ولی توی برنامه هم همین رو وارد کردم که ارور داد با اون ماشین ولی توی شبیه سازم مسیرش کاملا دایره ای بود
اجازه ندارم عکس نقشه رو منتشر کنم ولی این قسمت برش خورده همون شیاری هست که میخوام ایجاد کنم
حتی اینم بگم که وقتی دیدم run نمیشه اومدم حتی پارامتر های صفر مثل I رو هم وارد کردم بازم نگرفت
وقتی حرکت کرد که نوشتم
G02 x165 z_18 i0 k1250 و خط بعدی g02 x170 z_20.5 i0 k1250 یعنی دو تا ربع دایره زدم ولی با نیم دایره حرکت نمیکرد و ارور میداد این دو تا خط هم از لحاظ پارامتری g02 دومی کلا غلطه با توجه ب مرکزش ولی نمیدونم چرا فقط اینطوری بود ک حرکت کرد حتی k هم منفی رو باید میذاشتم ولی وقتی منفی رو نذاشتم بدون ارور بود
شعاع رو هم مجبور شدم نصف کنم حتی. این بعد از کلی ازمون خطا بوده همین دوتا خط که بدون ارور اجرا شدن
که حتما هم ب خاطر غلط بودنش اون R رو که من میخواستم بهم نداد و بیشتر شبیه V بود مسیرش
اولین سوال : اسپیندل رو روشن کردین ؟ M3 / M4 ?
شبیه ساز ممکنه به روشن / خاموش بودن اسپیندل حساسیت نشون نده ولی ماشین با اسپیندل خاموش کار نمیکنه
برنامه از لحاظ پارامترهای G02 درسته و اجرا میشه
البته بهتره که بعد از N150 با G01 از کار دور بشین
طبق نقشه پیوست شعاع کمان شما R5 هستش پس قطر دایره 10 میلیمتره
شما از Z-15.5 کمان رو شروع کردین و پایان کمان Z-20.5 دادین این که میشه 5mm و K-2.5 هم یعنی شعاع 2.5mm فرض شده
برنامه اجرا میشه ولی با نقشه تطابق نداره
در مورد کنترلر ماشین FANUC Oi - FT می بینم
البته بوردهای الکترونیکیش قطعا میتسوبیشیه که بسیار خوبه
لطفا لطفا از جبران شعاع ابزار استفاده کنیدG41 / G42
این برنامه رو چک کنید
O1235
N10G28U0W0
N15T0202
N20G54
N25G50S1000
N30G96S150M3
N35G0G42X165.Z3.
N40G1Z0F0.2
N45X170.,C2.
N50Z-15.5
N55G2X170.Z-25.5K-5F0.1
N60G1W-17.
N65X175.
N70G28U0W0
N75M30
در مورد ابزار هم چون یک نیم دایره دارین حتما باید ابزار فرم استفاده کنید وگرنه در اجرا درست درنمیاد
سلام استاد بله این عکسی ک گذاشتم برنامه ای بود ک توی شبیه ساز نوشته بودم همین روی توی دستگاه سرکار وارد کردم که البته دستگاه ها با هم متفاوت بود
اونی که باهاش به مشکل خوردم موری سایکی cl_200 بود که کنترلرش میتسوبیشیه و روی پنل اپراتوریش mcs_803 نوشته شده که عکس واقعیش رو گذاشتم
اولین بار برای اینکه مسیر حرکت ابزار رو ببینم یه الماس نوک تیز بستم بعد با فرم رفتم داخلش برای همین با ابزار فرم بله اون برنامه ای که نوشتم نتیجه درست بهم نمیداد
البته برای فرم مسیر رو اصلاح کردم ولی بازم لبه ها باقی میموند
تشکر استاد حتما یه تست میگرم ازش .توی سالیکدورک هم قطعه رو مدل کردم یه خروجی از قسمت سالیدکمش گرفتم توی sscnc دوباره واردش کردم همون شعاع رو هم داد حالا ببرم روی دستگاه ببینم خروجی میده بهم یا کلا دستگاه مشکل پیدا کرده
سلام
روی ماشین کد M3 یا M4 رو داده بودین؟
بله با m4 تو شبیه سازم اما دستگاه واقعیم با m3
سلام
چه نتیجه ای گرفتین؟
برنامه ای که من فرستادم اجرا شد؟
سلام استاد وقت بخیر
اجرا شد ولی درست نبود خیلی عمیق شد اونی نبود که میخواستم
فردا و پس فردا میرم اون کد جدیدی که خودم نوشتم رو باز اجرا میکنم نتیجه رو بهتون میگم از نتیجه برنامه ای که خودتون دادین هم اگر شد عکس میگیرم
این فقط از قسمت کدشه اینو نوشتم ببرم تست کنم ببینم چی میشه
کارم پروژه ای فقط اخر هفته ها میتونم برم چون جایی دیگه سرکارم برای همین دیر جواب دادم عذر خواهی میکنم
استاد سلام حتی این رو هم دادم با ابزار فرم ۵ از نقطه ی استارت تا پایان R فاصلش شد ۱۵ میل به جای ۱۰ میل دیگه نمیدونم باید چیکار کنم
دارم میتراشمش با فرم جلوشو خالی میکنیم بعد با ابزار ۱۰ میرم توی کار اما میخوام بدونم کد G02 چرا اجرا نمیشه
سلام
من به این پیام شما بصورت ایمیل هم جواب داده ام.
مشکل اول، کدهای G02/G03 اجرا نمیشوند حل شده؟
اگر حل شده اما الان فرم رو درست در نمیاره اشکال مربوط به عدم استفاده از کدهای G41/G42 است
متاسقانه برنامه نویس های تراش CNC به این کدها اصلا توجهی نمی کنند
در هنگام برنامه نویسی دستی با ابزار فرم حتما باید از G41/G42 استفاده بشه
توضیحات لازم در بسته آموزشی نماتک داده شده