سلام مهندس
چرا یه رگولاتور کنار ای سی ناند باید adjusteble باشه . مگه نیاید یه تغذیه فیکس در خروجی برای ان چیپ داشته باشند ؟
اگه اینجوری باشه که خروجی 3.3 ولت مستقیم از پاور به ان چیپ میدادیم پس علم استفاده از رگولاتور اینجا چی هست ؟
عکس روگولاتور و چیپی که کنارش هست رو پیوست میکنم خدمتتان
CYT8117.pdf (139.6 کیلوبایت)
39VF1601_SST.pdf (557.1 کیلوبایت)
سلام دوست عزیز، استفاده از رگولاتور تنظیم پذیر دلایل مختلفی میتونه داشته باشه.
ولتاژ دقیق و پایدار: برخی از آی سیها به ولتاژهای دقیق و پایدار نیاز دارند. حتی تغییرات کوچک در ولتاژ میتواند بر عملکرد چیپ تاثیر بگذارد. رگولاتورهای قابل تنظیم به مهندسین اجازه میدهند تا ولتاژ خروجی را به دقت تنظیم کنند تا دقیقاً با نیازهای آی سی مطابقت داشته باشد.
جبرانسازی افت ولتاژ در طول مسیر: گاهی اوقات ممکن است ولتاژ در طول مسیر از منبع تغذیه به آی سی افت کند. با تنظیم دقیق رگولاتور، میتوان این افت ولتاژ را جبران کرد و اطمینان حاصل کرد که آی سی ولتاژ مناسب را دریافت میکند.
انعطافپذیری طراحی: استفاده از رگولاتورهای قابل تنظیم به طراحان اجازه میدهد تا با یک نوع رگولاتور به ولتاژهای مختلفی دست یابند. این امر باعث میشود طراحی مدارات الکترونیکی انعطافپذیرتر و مقرونبهصرفهتر باشد.
و یک دلیل آخر هم بحث قیمت تامین قطعه هست. یک تولید کننده اگر بتونه یک قطعه رو در همه بردهاش استفاده کنه، تعداد بیشتری از اون قطعه رو میتونه سفارش بده و قیمت اون قطعه براش بهتر تموم میشه.
سلام جناب مهندس
طبق عکس پیوستی منظورم از رگولاتورهای قابل تنظیم انهایی هست که پایه قابل تنظیم ندارند ولی طبق دیتا شیت adjusteble هست . این یه رگولاتور smd هست که پایه قابل تنظیم نداره . ممنون میشم
من احتمالا درست متوجه سوال نشدم پس. آیا این رگولاتور adjustable هست یا نه؟
اینکه طبق دیتاشیت adjustable باشه ولی پایه اون رو نداشته باشه خیلی عجیب هست.
یکی دیگر از کاربردهای رگولاتور، ثابت کردن هرچه بیشتر ولتاژ هست. برای قسمت هایی که به نوسان های ولتاژ خیلی حساس هستن، رگولاتور جدا گذاشته میشه. مثلا همین مورد رو در پایه های مربوط به رفرنس ولتاژ ADC هم داریم برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال
ممنون