سلام استاد عزیز . وقت بخیر . یه موتور پنکه خریدم که 5 سیم دارد . چگونه بدون آنکه موتور را باز کنم بفهمم که کدام سیم مشترک هست . متشکرم
درود برشما اولا موتور نو نقشه دارد و از روی ان میشه فهمید و اگر منظورتون هسته سیم پیچی شده نو هستش استاندارد رنگ داره به ترتیب طوسی دور۱ زرد دور۲آبی دور ۳سفید خازن و قهوه ای برق و خازن راه بعدی با استفاده از لامپ سری هست که به ترتیب در دورها نور لامپ تست از ضعیف به قوی تغئیر میکنه نور ضعیف دور۱نور متوسط دور۲ و نورقویتر دور۳ و راهکار علمی درست اهمگیری هست سیم هایی که بیشترین اهم را نشان میدهد کنار میگذازیم سیم باقی مانده مشترک و بعد باقی سیم ها را با مشترک اهم میگیرین اهم کمتر دور۱ اهم متوسط دور۲ اهم زیادتر دور۳ هست
سپاسگذارم
سلام استاد . فرمودید اهم کمتر دور1 اهم متوسط دور2 واهم بیشتر دور3 اما این در صورتی است که اهم کمتر میشه دور تند ما(البته اگر ترتیب دکمه ها را اینطور درنظر بگیریم که 1=دورتند 2= دور متوسط 3= دور کند صحبت شما صحیح است که معمولا ترتیب برعکس این است در پنکه ها)
مورد بعد در فیلم اموزش تعمیر پنکه ویدیو 1102 دقیقه01:13:00 که تست دورهای موتور با لامپ تست هست با دقیقه19 ویدیو1104 حدس میزنم یه تعارضی داره صحبت هاتون(که شاید من بدمتوجه شدم یا اینکه در موتورهای مختلف فرق اره)
در ویدیو 1102 فرمودین نور ضعیف دور۱ نور متوسط دور۲ و نورقویتر دور۳
اما در ویدیو1104 عکس این را گفتین
ممنون از شما بازهم پیشاپیش عذر خواهی میکنم مطمینم اشتباه از جانب من هست اما گفتم بازهم سوال کنم
درود استاد …چهارتاسیم از کلیدپنکه به سیم پیچ وصل میشه که سه تای آنهامربوط به دور1/2/3میشه وسیم چهارم برای چیست
البته سیم آرت را میدانم چیست
درود برشما بزرگوار بخاطر ضریب مقاومت مخصوص هست که همیشه دور تند یا توان بیشتر اهم کمتری دارد دور تند اهم کمتر دور متوسط اهم مابین و دور کند اهم لیشتری دارد در موتورهای فابریک شرکتی اما در موتورهای دست پیچ یا غیر کارخانه ای استاتورهای آماده برای صرفه جویی در مصرف سیم لاکی حسابها و سربندی تغییر پیدا میکند مثال برای دور متوسط ما سیم پیچی نداریم و از سر وسط دور کند استفاده شده که باعث این امر میشود
سلام استادیه پنکه دارم سیم های که به برق مخوره درست ولی پشته پنکه دوتا سیم مشکی وقرمز مشکی قطع شده به کدام سیم که به برق مخوره بایدوصل کنم