بررسی تفاوت های موجود میان شیرهای 2Way Manifold Valve و Block & Bleed Valve

با سلام آیا بین شیر بلاک و بلید و 2 وی منیفولد ولو از لحاظ شکل و کاربرد تفاوتی وجود دارد؟
در جلسات تا آنجایی که خاطرم هست فقط از عبارت 2 وی منیفولد استفاده شده اما در برخی جاها از عبارت بلاک و بلید هم استفاده شده!
ضمنا در برخی سایت ها گفته شده 2 وی منیفولد همون 5 وی منیفولد هست بدون دو تا شیر درین و یک شیر اکوالایزر که کاربرد کمتری در صنعت دارد! آیا این عبارت درست است؟ چگونه باید این منیفولدها را نام گذاری و دسته بندی کرد؟

بله عملا شیر Block & Bleed مانند یک منیفلد 2 راهه عمل می کند. این مجموعه می تواند توسط واحد پایپینگ نیز طراحی گردد. ولی در ابزاردقیق همواره به صورت منیفلد در نظر گرفته می شود.
سوال دوم شما: اصلا چنین موردی صحیح نیست تجهیزات اختلاف فشار نیاز به منیفلدهای 5 راهه دارند و تجهیزات فشار با منیفلد 2 راهه کانکت می شوند.

جناب آقای مهندس لطفی عزیز
سلام و احترام
اولا تشکر میکنم بابت دوره جامعی که دراختیار ما قرار دادین
دوما سوالی که برای من پیش آمده این هست که برای گیج های فشار هم از 3Valve منیفولد استفاده میشه؟ اگر بله، از شیر سوم دقیقا برای چه موردی استفاده میشه؟ من در دوره دیدم که تنها به 2Valve manifold اشاره شده که یک عدد برای Block (جهت کالیبراسیون گیج و …) و دیگری برای Bleed (هواگیری) استفاده میشه. اما در مدرک هوک آپ یک پروژه دیدم که از 3Valve استفاده شده، و دلیل این هزینه اضافه رو متوجه نمیشم. بنابراین به نظرم آمد بهتره از یک فرد متخصص این سوال را بپرسم.

درود منیفلدهای سه راهه فقط برای تجهیزات اختلاف فشار به کار می روند و دارای شیرهای ونت و درین نمی باشند. در پروژه های نفت و گاز کاربردی ندارند (به دلیل الزامات استانداردی و اسپک های پروژه ها) ولی می توان در صنایع دیگر استفاده کرد.