سلام وقت بخیر
خاستمبدونم برای اشنایی و کار با ربات بسته الکترونیک بعنوان مقدمه لازمه یا نه و اگه میشه یه توضیحی در مورد ارتباط الکترونیک و ربات که ازکجا و چطوری شروع کنم بدید ممنون میشم
سلام دوست عزیز، بسته الکترونیک میتونه یک شروع عالی برای کار رباتیک هم باشه.
شما در ربات ها چند بخش اصلی دارید. یک بخش قسمت مکانیکی ربات هست که میشه شامل بدنه و چرخ و بازو و … که اونها بیشتر وارد مباحث مکانیک میشن.
بخش دیگه بهش میگن actuator یا عملگر. یعنی هرچیزی که کاری که شما میخواید که معمولا یک حرکت فیزیکی هست رو انجام میده. مثلا یک ماشین عملگرش موتور هست. یا مثلا یک ربات فوتبالیست، میتونه حرکت کنه یعنی موتور داره و همچنین میتونه توپ رو شوت کنه که خود قسمت شوت کردن میشه یک عملگر.
مثلا یک کوادکوپتر، ۴ تا موتور داره که اونها میشن عملگر هاشون. ما در بسته الکترونیک تعداد بسیار زیادی قطعات مختلف رو آموزش میدیم و باهاشون آزمایش های متنوعی رو انجام میدیم.
قسمت بعدی ربات ها بخش سنسورها هستن. یعنی ورودی های سیستم. مثلا یک ربات که به صورت ماشین هست، ممکنه لازم باشه سرعت خودش رو بدونه، یا مثلا بدونه که الان موقعیتش چی هست؟ علاوه بر اون ممکنه یک سری ارتباط از بیرون داشته باشه برای گرفتن فرامین. مثلا یک کوادکوپتر رو شما باید بتونید از طریق ارتباط رادیویی کنترل کنید. در بسته الکترونیک، انواع و اقسام سنسورها رو آموزش میدیم و باهاشون کار میکنیم و آزمایش های واقعی انجام میدیم باهاشون. علاوه بر اون با فرستنده گیرنده ها هم کار میکنیم.
اما قسمت اصلی یک ربات، میشه بخش پردازش. یعنی اونجایی که اطلاعات ورودی رو از سنسورها میگیره و حالا میخواد به خروجی ها که همون عملگرها بودن فرمان بده که کار خاصی رو انجام میده. این قسمت توسط میکروکنترل ها انجام میشه که به صورت خیلی خیلی مفصل به اون پرداختیم.
در نهایت هم شما برای کار رباتیک، نیاز دارید که یک سری تکنیک ها رو بلد باشید مانند مونتاژ و دمونتاژ و کار با ابزار و … که همه این موارد هم در بسته وجود داره.
الان که دیگه همه چیز به اینترنت وصل شده، ما فصل آخر رو هم به اینترنت اشیا پرداختیم و شما حتی میتونید با دیدن این بسته رباتی بسازید که با اینترنت کنترل میشه.
به هر صورت به نظر من این بسته برای کسی که بخواد وارد رباتیک بشه خیلی میتونه مفید باشه.
خیلی ممنون مهندس
کاری که مدنظر دارم اینه که یک ربات برش زن میخام که قسمتی از اون قطعه مورد نظر مثلا ۱۰ سانتی رو ۸ سانتش رو برش بزنه به این صورت که عکسی از تصویر گرفته بشه و ۸ سانت اون مشخص بشه و سیگنال بره سمت ربات و اون ربات برش بزنه
برای این منظور معمولا از استپرموتورها استفاده میشن که در بسته کامل توضیح دادیم و کلی مدار باهاش تست میکنیم و آزمایش میکنیم. برای برش دادن احتمالا نیاز به یک عملگر دارید مثلا یک موتور که یک مته رو بگردونه. اینکه چطور به اون عملگر فرمان بدید هم در بسته توضیح داده شده. اینکه چطور از کامپیوتر فرمان به مدار بره و مدار فرمان رو انجام بده و کلا ارتباط دو طرفه با کامپیوتر کامل آموزش داده شده و حتی در فصل آخر این ارتباط رو از طریق شبکه اینترنت برقرار میکنیم.
توضیح و آموزش قسمت های مکانیکی در بسته وجود ندارن. همچنین قسمتی که بخواید عکس از تصویر بگیرید و نسبت به اون تصمیم گرفته بشه، بحث پردازش تصویر هست که در بسته الکترونیک به اون پرداخته نشده است.