استفاده از یکسو ساز نیم موج در دستگاه مو زن گوش و بینی

سلام مهندس چرا در این مدار از یکسو کننده نیم موج استفاده کردند؟
به خاطر کیفیت ؟
خروجی به یه ارمیچر 1.5 ولتی وصل میشه و یه باتری 1.5 وقتی هم شارژ میکنه
کیلوبایت
IMG_0001.pdf (650.0 کیلوبایت)

استفاده از نیم موج خللی در کیفیت کار دستگاه پیش نمیاره ؟
استفاده از نیم موج با موتور با قدرت بیشتر هم میشه استفاده کرد؟

سلام دوست عزیز، خواهشا هنگام ارسال فایل، مطمئن باشید که توضیحات کافی داخل فایل وجود داره و اینکه شماتیک به صورت خوانا و تمیز داخل فایل هست.
به هر صورت، در منابع تغذیه، شما میتونید به جای پل دیودی، از یک عدد دیود استفاده کنید. دقت کنید یک دیود هم برای یکسو کردن برق شهر کافی هست چون وجود دیود باعث میشه که جریان فقط در یک جهت عبور کنه و این باعث میشه که جریان دیگه منفی نشه و بنابراین دیگه ac نخواهیم داشت و dc داریم. خازن هم که ولتاژ نوسانی رو صاف میکنه.
خروجی دیود پل (یکسوساز تمام موج full bridge rectifier) به صورت زیر هست:
image

خط قرمز رنگ روی نمودار، خروجی بعد از صاف شدن توسط خازن رو نشون میده. دقت کنید که هربار که سینوسی یکسو شده به بالاترین حد خودش میرسه، خازن باهاش شارژ میشه و بعد ولتاژ خازن شروع میکنه که کم شدن تا دوباره سینوس به قله خودش برسه.

حالا اگر به جای پل دیود، از یک دیود استفاده کنیم، (بهش میگن یکسو ساز نیم موج half bridge rectifier) شکل زیر به دست میاد:
image

نمودار بالایی ورودی برق شهر هست. نمودار وسط نشون میده که یک دیود جلوی برق شهر رو هنگام منفی شدن داره میگیره و نمودار پایینی هم خروجی بعد از صاف شدن توسط خازن هست.
اگر دقت کنید میبینید که خروجی بعد از خازن هر دو خیلی به هم شبیه هست.

تفاوت این دو مدار همونطور که حدس زدید، در کیفیت و قیمت هست. معمولا یکسوساز نیم موج رو در مدارهایی که جریان کشی کمی دارن و افت ولتاژ لحظه ای زیاد براشون مهم نیست استفاده میشن و میتونن ارزانتر و کوچک تر باشن ولی به کیفیت یکسوساز تمام موج نیستن. در یکسوساز تمام موج، خازن با فرکانس بیشتری شارژ میشه و باعث میشه که به سرعت بتونه کمبود مدار رو جبران کنه. اگر قصد دارید موتور قوی تری رو درایو کنید، پیشنهاد من استفاده از مدارهایی با یکسوساز تمام موج هست.

2 پسندیده

ممنون جناب مهندس

1 پسندیده