ابهام در نحوه ی چگونگی یکسوسازی یک شارژر قدیمی

20240729_012300
استاد معین سلام.شارژ۱۲ ولت ۷ امپری را باز کردم دیدم فاقد پل دیود وخازن است وبجایش یک قطعه فلزی چهار جانبه شبیه قطعات ریز ودرشت به مانند هیت سینک بکار گرفته شده است.در صورت اراده نسبت به چگونگی مکانیسم یکسو سازی به این روش توضیح فرمایید.ممنون

سلام دوست عزیز، برای یکسوسازی باید از دیود استفاده بشه. به نظرم داخل اون قطعه که پوشش فلزی داره باید ۴ عدد دیود قدرت پیدا کنید. داخل عکس هم اگر اشتباه نکنم هرکدوم از اون سرسیم ها به یک قطعه رفتن که به پوشش فلزی پیچ شده. یکسوسازی رو با ۴ عدد دیود انجام دادن در این دستگاه.

مجددا سلام استاد عزیز.جهت خاطر جمعی شما از اینکه هیچ دیود وخازنی بجز موردی که عرض شد جهت یکسو سازی بکار گرفته نشده است. با assemble وdisassemble کردن قطعه بکار گرفته شده بجای پل دیود وخازن وارسال آن جهت استحضار شما. استاد اگر بنده‌ مصر در شناسایی وچگونگی کار آن دارم به این است که شاید با دانستن آن به موارد مختلفی از این دانش که برای ما پوشیده است اطلاعاتی بدست آریم متشکر از صعه صدر شما.
20240806_122728
20240806_123424
20240806_125508
20240806_125520
20240806_125533
20240806_125544
استاد بجز دو قطعه لاستیکی استوانه شکل که بعنوان پایه و واستند بکار گرفته شده بقیه تکه ها ظاهرا فلزی گالوانیزه است

خیلی عجیب و جالب هست. مسیر ورودی و خروجی به چه صورت هست؟ میتونید شماتیکش رو روی کاغذ بکشید؟ فاز و نول که وارد میشه دقیقا کدوم کجا میره. اگر میشه دقیقا اتصالات رو دنبال کنید و شماتیک ورودی و خروجی رو با اون اتصالات چهار سر و ترانس اینجا ارسال کنید که بیشتر بررسی کنیم.
و یک سوال دیگر:‌ آیا مطمئن هستید که خروجی یکسو شده هست؟

سلام استاد.مرتبط با سوال شما مبنی بر مطمئن بودن از یکسو شدن ولتاژ باید به عرض برسانم که این شارژر از اخوی بزرگ بنده به من رسیده وچندین بار باطری ماشین خودم ودوستان را با این شارژر ؛شارژ کرده ام.
شماتیک خواسته شده جهت استحضار
20240811_142938

20240811_122114
20240811_141733
ضمنا عکس آمپر متر آنالوگ بکار رفته در شارژر پشت ورو آن جهت استحضار
همچنین از یک تعمیرکار قدیمی در این خصوص سوال کردم گفت فقط اینو میدانم که این روش یکسو سازی برای شارژر مرگ نداره وبرای سازنده صرف نمیکنه ساخت چنین شارزر هاییکه قطعات خراب نمیشه .واینکه شاید ابعاد قطعات فلزی تودرتو فرمول خاص ویا آلیاژ آنها از متالوژی پیشرفته ای برخوردار باشه.
استاد بنده که حدود ده سال از این شارزر هم بعنوان شارژر وهم منبع تغذیه استفاده میکنم مشکلی نداشت ولی اخیرا یکی از دوستان جهت شارژ باطری ماشینش ازم گرفت وبه اعتراف خودش مثبت ومنفی باطری را جابجا زده بود که ازش دود بلند شده بود.وقتی اورد بازش کردم دیدم ترانس هیچ مشکلی نداره فقط در خروجی ۳ولت دی سی میده.واینکه پایه های نگهدارنده لاستیکی مقداری ذوب شده بود وهم چنین روکش بعضی سیمها ذوب شده بود.فعلا با نصب یک پل دیود آمپر بالا به جای آن فلزات باش کار میکنم

ممنون میشم اگه به حل مسئله رسیدید مرا هم در جریان بگذارید

متاسفانه من همچین قطعه ای ندیدم تا حالا و احتمال داره که نکته ای در جنس قطعات وجود داشته باشه.
طبق شماتیک شما، ورودی برق شهر رفته به ترانس مستقیم و بعدش هر شاخه وارد اون قطعه شده و از سمت دیگه بیرون اومده. اینکه چطور این وسط ac به dc تبدیل شده نامشخص هست.